Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

[SOLVED] Popup script causing display errors with IE9


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Jan 20, 2012, 02:13 PM
mkellam
 
60 posts · Jan 2011
Hi,
I'm not sure if this is in any way related to Atahualpa, but I have a display issue that only appears in IE9 and is apparently connected to a script on our site. It doesn't happen with Firefox, Safari or Chrome.

The problem seems to be with a javascript from Aweber that triggers a popup with an invitation to sign up for our newsletter. We recently discovered that for a brief fraction of a second before the popup shows up, the site is visible normally, but after the popup engages, the site changes and is displayed as only the center column with no header, navigation or sidebar.

Refreshing the browser corrects the problem because the popup only triggers on every Nth visit.

I have contacted Aweber to see if they have a fix but I was also wondering - Is there any theme related thing this might be interfering with that I can change so it works correctly?

Thanks!

Michael

This is how it's supposed to look:



This is how it looks on IE9 after the popup appears:
  #2  
Old Jan 20, 2012, 02:47 PM
mkellam
 
60 posts · Jan 2011
One other thing -- IE9 displays this correctly in compatibility mode, even with the popup. Is there a good way to force IE to use compatibility mode?

Michael
  #3  
Old Jan 20, 2012, 03:01 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
21,985 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
you can play with ato->Style & configure LAYOUT->IE Document Type
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #4  
Old Jan 20, 2012, 09:27 PM
kangcarew
 
14 posts · Dec 2011
you can try adding the following
ato-add html/css inserts/html inserts: header
HTML Code:
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" value="IE=9">
  #5  
Old Jan 21, 2012, 01:57 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
21,985 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
kangcarew - that's what using the IE Document Type will do
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #6  
Old Jan 23, 2012, 09:59 AM
mkellam
 
60 posts · Jan 2011
Thanks a bunch! I changed the IE Document Type to "Emulate IE8" and now it works great!

Michael

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rotating images on header and php arguments causing errors... (Atahualpa & Shopp) crosjn eCommerce & Atahualpa 3 Jun 13, 2011 11:23 AM
Ampersands Causing Validation Errors webgurl Header configuration & styling 0 Dec 7, 2010 09:00 PM
[SOLVED] upgrading theme &quot;errors on page&quot; java script ttuntland New Versions, & Updating 2 Oct 7, 2010 12:39 PM
Errors in loading the template appear to occur with header - errors below Gfeiste Header configuration & styling 3 Aug 9, 2009 10:45 AM
Widget style causing ugly display of widget list, breaks at special characters wfzimmerman Sidebars & Widgets 1 Mar 20, 2009 03:31 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:31 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.