Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

This theme is causing a "Server Error" for me...


  #1  
Old Jan 16, 2012, 09:50 AM
jjguitar
 
9 posts · Jan 2010
About a week ago, my site stopped working...when visiting it in Chrome, it would give an error 500 message saying there was a server error. Through phpMyAdmin, I was able to change the theme to a different one to get me going again. I updated Atahualpa to the latest (3.7.3) and re-enabled it, and all was good...

...Until yesterday, when it happened again. So now I'm kind of at a loss...activating Atahualpa will cause my site to go down again. Has anyone else experienced this before?
  #2  
Old Jan 16, 2012, 04:12 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
So it was working and suddenly it stopped. If you didn't change anything, what changes did your host make last week?

Things don't just 'stop' working, something changed.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Jan 17, 2012, 06:26 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The fact that you able to "get going again" was probably coincidence. If you had just waited the site may have come back on its own. One of my clients called me the other day to say their site was down. We waited awhile and it came back. I did call the host, who is one I frequently see issues with, and they said there "may" be a load problem.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #4  
Old Jan 18, 2012, 04:13 AM
Astriker
 
4 posts · Jul 2011
I do think this is more then just a website host issue. I have free internet monitoring on my site and over the weekend I was receiving alerts of the same thing.

I went to my site and it loaded, so I thought problem solved, but then the center of the theme loaded blank. I have not changed the code and was on the latest version. I then deactivated all plugins, still did not work. I then reset the settings in the theme, did not work.

I tried the default WP theme and it opened fine. On an off chance, I tried version 3.6.7 and it opened with no problem. Some adjusting I have to do. All plugins activated again, and still no problem.

This happened to me before with the version newer then 3.6.7 and now I remember why I reverted back to the old one last time.

It's quite annoying to have it happen and I don't see a solution for it with the latest version.
  #5  
Old Jan 18, 2012, 06:33 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
  • What host are you using?
  • Did you recently add a post?
  • What do you mean by "latest version"?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #6  
Old Jan 18, 2012, 08:07 PM
Astriker
 
4 posts · Jul 2011
Quote:
Originally Posted by lmilesw
  • What host are you using?
  • Did you recently add a post?
  • What do you mean by "latest version"?
I use ipower.com , able to access the wp-admin with no problem, page loads but the new theme does not work.

I added a post on Jan 7, and it quit working around the 14th. I have added one today to check on, should anyone try to see it on my site.

Latest Version- of Atahualpa .

Thank you in advance!
  #7  
Old Jan 18, 2012, 08:42 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Also how about a link to the site?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #8  
Old Jan 18, 2012, 08:57 PM
Astriker
 
4 posts · Jul 2011
That would help - www.astriker.com . I will change the theme to the most recent theme version since it's evening hours now.
  #9  
Old Jan 18, 2012, 09:34 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Could you do an export of your theme settings and attach to a reply?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #10  
Old Jan 18, 2012, 09:49 PM
Astriker
 
4 posts · Jul 2011
Settings in txt via the export built in, attached.

Thanks!
Attached Files
File Type: txt ata-astrikercom-20120119.txt (13.9 KB, 351 views)
  #11  
Old Jan 18, 2012, 10:08 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I am at a loss. I would suspect either a plugin is to blame or some code in a post but you said you tried viewing with all plugins deactivated and had added nothing to the site. That is why I thought is perhaps could be a host issue. Maybe not enough memory allotment from your host.

Perhaps someone else has some thoughts.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #12  
Old Jan 19, 2012, 04:11 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,627 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Try disabling the wordpress stats plugin. The reason I say this is that the last thing showing on the page, after the < td id="middle" > is the script for the wordpress stats.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Integration of "WP Post to PDF" similar to "WP Print" or "WP Mail" neckit Plugins & Atahualpa 4 May 30, 2011 07:44 AM
I have uploaded atahualpa to my server but am getting "fatal error". Dianne Atahualpa 3 Wordpress theme 5 Apr 11, 2009 03:06 PM
Flexx theme - How to change my "List Category or Archives" to "List Titles ONLY" ?? idaks01 Post-Kicker, -Byline & -Footer 0 Mar 28, 2009 05:22 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:43 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.