Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Page & Category Menu Bars »

Menu Drop Down not showing


  #1  
Old Apr 29, 2011, 05:49 AM
quintain
 
68 posts · Nov 2010
Hi,
ATA 3.6.4 WP 3.1.2
I have looked for hours in theme options and the forum to find what must be a simple procedure (and feel foolish) how do I get my sub pages to show as a drop down in a test site cumbriawebdesigners-testsite9.com and the sidebar menu.
I have such as 'Enjoy' as a page with enjoy test 1, 2, 3 as sub pages of it.
  #2  
Old Apr 29, 2011, 06:33 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,667 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
1) are you using the new Wordpress menu or the automatic Atahualpa generated menu?
2) what do you have coded in the option 'ato->Style & edit HEADER AREA->Configure Header Area
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Apr 29, 2011, 06:49 AM
quintain
 
68 posts · Nov 2010
Using ATA for top menu with WP for sidebar menu ( I am am having trouble understanding ATA for the side bar menu, I will need to style the sidebar menu shortly)

Configure header area is %logo %bar1 %image %bar2 %pages (I used %page-center instead of %pages before trying the following code)

css inserts
#rmenu2 a {
padding: 5px 0 0 150px !important;
/*padding: 5px 35px 0 110px !important;*/
}
#rmenu2 {
width: 1024px;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
}

div#menu1 {
border: dashed 0px #fff;

}
  #4  
Old Apr 29, 2011, 06:54 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,667 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Are all the pages actually published?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Apr 29, 2011, 07:43 AM
quintain
 
68 posts · Nov 2010
Yes all published
I have just double checked and all the pages are shown as published in Dashboard page area.
I can see on the site 4 main pages being Home, Eat, Sleep & Enjoy by clicking on the menu links the remaining 9 test pages show as published.
  #6  
Old Apr 29, 2011, 10:20 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,667 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
send me a PM with a admin ID/pw and I'll take a look
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Apr 29, 2011, 11:18 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,667 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Ok, you were using a WordPress menu.

If you create a wordpress menu and then use that menu in the 'Menu 1' section it is used in place of the %pages automatic menu for wordpress. This is how you can customize your own menu, but remember when you build a wordpress menu, you must build ALL of what you want to see. You must create the subpages (drag them to the right under the parent page.)

I moved the 'side_bar_menu1' to the 'Menu 2' slot, so it will show if you use %cats in the header area.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #8  
Old Apr 29, 2011, 02:55 PM
quintain
 
68 posts · Nov 2010
Hi juggledad
Thank you for what you have done and I am following most of what you are saying but although your solution has given me a drop down menu it is virtually unusable.
I now have a dropdown coloured area with the sub menus to the right hand site of that area and the links are difficult to select.
What can I or indeed what can be done to make this work.
  #9  
Old Apr 29, 2011, 03:03 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,667 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Try removing the CSS you added
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #10  
Old Apr 29, 2011, 03:51 PM
quintain
 
68 posts · Nov 2010
Again Thank You
to finish this problem please point me in the direction of how to give greater separation to the 4 x top menu items but still keep them centered. I wish to have them spread across most of the horizontal space.

Once this problem is solved I will be looking to deal with the side bar menu to give them more vertical separation but that is for tomorroww!!!
  #11  
Old May 2, 2011, 04:38 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,667 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
This is where you want to get FireBug in FireFox so you can examine the elements and play with the CSS live. You can change the CSS and see the results. You will probably want to add some 'padding-right' to each of the menu items.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #12  
Old May 2, 2011, 05:11 AM
quintain
 
68 posts · Nov 2010
Hi Juggledad
I hope you had a pleasant weekend. In the UK (don't know where you are) we have had a little wedding and wonderful weather and now celebrating May Day. Hopefully the country will go back to work tomorrow and earn some money to pay us poor pensioners our pension.
I have Firebug but not yet used it, I will try and see how to do so, someone must have put an idiots guide on utube.
I am trialling "jQuery Mega Menu" to see if I can give some character to a left sidebar menu but so far it is not looking particulary good.
I have taught myself how to use contact form 7 over the weekend so I am progressing.
  #13  
Old May 2, 2011, 10:34 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Check out the Firebug site.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Bookmarks

Tags
dropdown, menu drop down

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] One sub menu not showing up in sub menu drop down list rhenium3 Page & Category Menu Bars 6 Dec 23, 2010 01:55 PM
[SOLVED] Category menu - drop down not showing annsworld Page & Category Menu Bars 15 Aug 26, 2010 08:39 AM
3.5.1, drop shadow not showing in Safari and Chrome paulae New Versions, & Updating 4 Aug 13, 2010 11:35 AM
Weird code showing up in menu drop-down lhanft Page & Category Menu Bars 4 Aug 7, 2010 10:31 PM
Page Menu Drop Down Only Showing First 6 Child Pages LabbyRoad Page & Category Menu Bars 4 Mar 11, 2009 11:40 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:37 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.