Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating » Old Version fixes and change logs »

if you are getting blank page with Atahualpa 3.6.x (Suhosin issue)


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #51  
Old Feb 28, 2011, 01:51 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,111 posts · Jul 2009
Central New York State USA
You may not have one in which case you can just create on on your own or download the one attached to the first post.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #52  
Old Mar 3, 2011, 08:40 AM
FrBFank
 
2 posts · Mar 2011
Hello everybody.

I've used WP+Atahualpa for some time on my private web site and always was very happy with this combination.
Updating from 3.5.x to 3.6.x I experienced the blank-page-suhosin-issue, too. I tried to fix this by adding bfa:// to
"suhosin.executor.include.whitelist" in .htaccess. But as I just learned (after contacting my
shared webhoster's support (hosteurope.de)) they are not willing to allow changes to any suhosin variable

For now I'm back on 3.5.3 and all looks fine. But in the medium term, I fear that this suhosin "problem" would
force me to switch over to another WP theme (at the latest when any future WP will become incompatible
with ata 3.5.3).

Is there any chance, that atahualpa >= 3.6.5 again will be able to work without a change to
"suhosin.executor.include.whitelist"?


Best regards
Frank
  #53  
Old Mar 3, 2011, 09:10 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,111 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Some possibilities are being looked at. There are currently no time frames on this though.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #54  
Old Mar 4, 2011, 07:10 AM
FrBFank
 
2 posts · Mar 2011
Quote:
Originally Posted by lmilesw
Some possibilities are being looked at. There are currently no time frames on this though.
Hi Larry, thanks for the information ... no time frame, but one can see a small, faint light at the end of the tunnel


CU
Frank
  #55  
Old Mar 6, 2011, 12:54 AM
twola
 
27 posts · Sep 2009
I have suhosin and using the various syntaxes on this forum did not seem to do the trick. Will uninstall this theme and wait for a more stable version.

Thanks
  #56  
Old Mar 9, 2011, 10:18 PM
iPuppet's Avatar
iPuppet
 
12 posts · Aug 2009
Washington, DC
Just for the record, I have tried both the ini.php and .htaccess fixes on Dreamhost and had no success with 3.6.1 nor 3.6.4. I will await a true fix with bated breath.
  #57  
Old Mar 10, 2011, 03:32 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,376 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
This is something outside the control of the theme, You need to contact your host and ask them how to whitelist something in suhosin
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #58  
Old Mar 13, 2011, 04:41 AM
agesci
 
6 posts · Mar 2011
Hi,
my hosts provider doesn't supported suhosin. I must discard ata or this will resolved in new release ?
My question (it pursued me ), why ata 364 worked fine width php 5.2 but doesn't width php 5.3 ?
  #59  
Old Mar 13, 2011, 05:36 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,376 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
what kind of problem do you have?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #60  
Old Mar 13, 2011, 01:11 PM
agesci
 
6 posts · Mar 2011
I opened a new thread (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=13223).
The solution provided a new entry in .htaccess like : php_value suhosin.executor.include.whitelist bfa://

This line crashed my site ... suhosin is not supported by my provider hosts.

Now, I don't understand why width php 5.2 is all right instead in php 5.3 I get the warnings reported in http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=13223 .
Is the php version the problem ?
  #61  
Old Mar 13, 2011, 02:37 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,376 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Lets work on it in the other thread
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #62  
Old Mar 15, 2011, 06:56 AM
shantanugoel
 
2 posts · Mar 2011
The method listed in the OP worked for me as well. Actually, it didn't work in the beginning. I had to add one more ingredient to the mix, ie., "suPHP_ConfigPath /path/to/php.ini" in my .htaccess file to specify where the php.ini file is since my host hadn't configured a specific path for it (or maybe configured one that i dont know about).
You might want to add it in the OP.
  #63  
Old Mar 18, 2011, 07:09 AM
jbrown13
 
10 posts · Feb 2011
I tried to upgrade from 3.5.3 to 3.6.4 (under WP 3.01) last night, and suffered the same blank page issue. I have reverted to 3.5.3 while I work my way through the solutions suggested in this thread.

One question: If I find a combination of settings that fixes the suhosin issue, will I be able to see the 3.6.4 preview in the Manage Themes page before I activate 3.6.4?

Thanks...

JGB
  #64  
Old Mar 18, 2011, 07:38 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,376 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Yes, once you have the Suhosin issue resolved, you should be able to see the preview.

Suggestion, install 3.6.4 in a separate folder called 'atahualpa364' then you can have both 353 and 364 in the theme picker and activate one or the other by picking it in the theme switcher.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #65  
Old Mar 26, 2011, 08:02 AM
extremecarver
 
73 posts · Jul 2009
I needed to edit etc/php5/apache2/php.ini
and the line: suhosin.executor.include.whitelist = bfa://

AND then restarting apache (was not mentioned here in the topic, for beginners this might not be obvious that they have to restart apache!!!!) with rcapache2 restart on opensuse.

The location of php.ini and command to restart apache is of course depending on the installed linux.

everything else would not work. So I think this patch will only work for people administering their own root server.

I was forced to upgrade to 3.6.x because 3.5.3 menubar broke down in Firefox 4, and IE 9. For all sublists with more than one item they just showed white space instead of the title. Else I would not have updated. Took me well over an hour overall with applying all the patches (damn, you should offer a 3.6.4.1 for download with all patches applied as long as 3.6.5 is not yet available - it's been several month now of bugfixes and no new version).
__________________
Don't settle for lousy expensive Maps - Get free Maps based on Openstreetmap with great autorouting for cyclists, hikers and Mountainbikers at http://openmtbmap.org

Last edited by extremecarver; Mar 26, 2011 at 08:06 AM.
  #66  
Old Mar 26, 2011, 12:46 PM
SharonJ's Avatar
SharonJ
 
553 posts · Sep 2010
Duncan BC Canada
OK, I got help from the host server company and I had put the path incorrectly in the .htaccess file.

They changed it to

suPHP_ConfigPath /home/mypassword/public_html/nameofthefolder

and it is showing up fine.
  #67  
Old Mar 31, 2011, 12:34 AM
Harald
 
70 posts · Mar 2010
Worked great for me. Only had to put the ini file in.
Thanks
  #68  
Old Apr 2, 2011, 04:42 PM
dinoraptor101
 
1 posts · Apr 2011
Worked like a charm ( Uploaded the php.ini into the wordpress directory )

  #69  
Old Apr 2, 2011, 04:51 PM
SharonJ's Avatar
SharonJ
 
553 posts · Sep 2010
Duncan BC Canada
Will we have to change anything when we upgrade the theme later?
  #70  
Old Apr 2, 2011, 06:22 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,111 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Quote:
Originally Posted by SharonJ
Will we have to change anything when we upgrade the theme later?
Unknown as some of this appears to depend on how Suhosin is configured and the verson of PHP.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #71  
Old Apr 3, 2011, 04:17 AM
Lautrec
 
2 posts · Apr 2011
Belgium
Hi everybody,

I have also problems when upgrading (from 3.4.9) to 3.6.4. I made a sub-domain to test and show you the result.

WP 3.1
Ata 3.6.4
PHP Version 5.3.2-1ubuntu4.7
This server is protected with the Suhosin Patch 0.9.9.1
http://www.acdenderland.be/phpinfo.php

This is the result: http://test.acdenderland.be/PHP%205.3.gif

Wbr
Jan

Last edited by Lautrec; Apr 4, 2011 at 06:28 AM.
  #72  
Old Apr 4, 2011, 06:22 AM
Lautrec
 
2 posts · Apr 2011
Belgium
Hi everybody,

This a reply on my own message above.

Today I changed PHP version from 5.3 to 5.2. In fact, it is still 5.3 but it act as a PHP 5.2. The upgrade is working now. See http://test.acdenderland.be/php%205.2.jpg. My hosting is Priorweb.be. I can change PHP-version in the control panel.

Maybe this info was helpful.

Wbr
Jan

Last edited by Lautrec; Apr 5, 2011 at 04:11 PM.
  #73  
Old Apr 7, 2011, 06:40 AM
Joan-BlogBizBuzz
 
7 posts · Aug 2010
South Africa
Thanks to extremely good notes, downloaded new version - did all the necessary bug fixes as instructed in forum, followed instructions on the php.ini and .htaccess - FTP new file 364 to host, one call to Hostgator and was online in no time at all. BTW was on version 3.2.
  #74  
Old Apr 8, 2011, 05:46 AM
metapete
 
7 posts · Feb 2011
Gosport Hampshire UK
I have been following this thread because I also now have the blank page issue.

However please note the following:

I upgraded Atahaulpa from 3.4.x to 3.6.4 about a month ago - NO PROBLEMS.
(I was on WP 3.1)

Two days ago I upgraded WP to 3.1.1 - Now I have the blank screen problem.
(so I installed Atahaulpa 3.5.3 to get over it).

So, at least in my case - it seems to be an incompatability between Atah 3.6.4 and WP 3.1.1 - nothing to do with my web host.

Does this help the thread?
  #75  
Old Apr 8, 2011, 07:28 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,111 posts · Jul 2009
Central New York State USA
That is very curious None of my sites that are on Atahualpa 3.6.4 and WP 3.1.1 are having any problems.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Bookmarks

Tags
suhosin

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] The Atahualpa blank page for dummies (or at least this one) nickhazlewood New Versions, & Updating 7 Feb 22, 2011 04:48 AM
[SOLVED] Error installing atahualpa 3.5.3: blank page plus Powered by WordPress & the la christina! New Versions, & Updating 4 Aug 29, 2010 02:53 PM
blank wp-admin page with Atahualpa 3.32 and WP 2.71 wpuser Atahualpa 3 Wordpress theme 24 Jan 31, 2010 04:55 AM
issue: blank Central Panel - PHP code options stored with an \ ssokolenko New Versions, & Updating 3 Sep 15, 2009 06:29 PM
Blank pages from sidebar links - template issue? bjt1t2t3 Atahualpa 3 Wordpress theme 0 Mar 16, 2009 02:55 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:10 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.