Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Page & Category Menu Bars »

[SOLVED] What are the "rules" about using special characters in page titles?


  #1  
Old Apr 6, 2009, 01:52 PM
Shepherd Jim's Avatar
Shepherd Jim
 
301 posts · Feb 2009
Bristol, midcoast Maine USA
I created a sub-sub-level page with the name "N°sting" and all seemed good. I published the page as normal, it showed up in the menu bar as a drop-drop-down, but when I clicked on it Firefox reported that the page could not be found.

I went back to editing the page in the WP Dashboard and noticed the "°" was not appearing happily in the slug so substituted a plain lowercase "o" and suddenly the page could be found and loaded normally.

I now notice that the Permalink appears as: "http://www.hatchtown.com/tools/misc-tools/nosting"

So, I'm VERY happy! At the top of the page AND on the dropdown menu the title still shows as "N°sty", but it's plain "nosty" behind the scenes.

I will be happier if I understand what characters are allowed / not allowed and what are the workarounds for using them.
  #2  
Old Apr 6, 2009, 05:12 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
When you first created that page, did you let Wordpress create the page slug automatically, or did you create it manually by putting n°sting there?

Because Wordpress should automatically strip special characters from page slugs / URLs.
http://support.wordpress.com/pages/page-title-url/

Anything that is not A-Z, a-z, 0-9 should be considered a special character
  #3  
Old Apr 6, 2009, 05:54 PM
Shepherd Jim's Avatar
Shepherd Jim
 
301 posts · Feb 2009
Bristol, midcoast Maine USA
Hello Flynn!

I don't know, maybe I've discovered a bug in 2.71.

To test the whole thing scientifically I went over to my fun/test site http://www.shepherdjim.com/ and created a new page called "L°wwws". Wanting to re-create what I did before I saved the page as a draft, re-loaded it, added a sentence and then Published it.

The Permalink at the top of the page shows as:
"Permalink: http://www.shepherdjim.com/fiber-tools/spindles/l°wwws"

BUT, and this probably important, if I plain-text copy (CTRL-C) that Permalink the result is:
Permalink: http://www.shepherdjim.com/fiber-tools/spindles/l°wwwsl°wwws"

When I switch to "Quick Edit" the page, the Slug shows:"l%c3%b8wwws"

I switched Firefox tabs and loaded the homepage. "L°wwws" shows up in both the left sidebar and dropdown menu bar menus. Clicking on neither gets me to "L°wwws"

I've left things in that state so you can see what's happening.

I'm guessing/hoping that if I go in and change the Slug to "lowwws" it and the Permalink will be corrected and the page will be accessible.

Bug?
  #4  
Old Apr 6, 2009, 06:53 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
It is entirely possible that certain characters of certain languages are not covered. The transformation is done in wp-includes/formatting.php


If you google for "[name of language] wordpress page slug" you might find a plugin that fixes this. There is one i.e. for islandic

http://tech.einaregilsson.com/2007/0...ss-permalinks/
  #5  
Old Apr 7, 2009, 07:03 AM
Shepherd Jim's Avatar
Shepherd Jim
 
301 posts · Feb 2009
Bristol, midcoast Maine USA
Okay. I went back in and edited the Permalink, substituted a plain "o" for the "°". Checked, and sure enough, the slug also now showed as "o". It took a couple of page reloads for the new URL to work its way into the system, but the browser now finds the page.

It's really very acceptable. On the page and on the menus the page name still shows as "L°wwws" So I'm getting the desired "effect" of using the internationally elegant spelling. It would only be if someone tried to manually type in a URL and used the "°" that there'd be a problem.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] I can see blog; however says"page not found" AscenderRisesAbove Header configuration & styling 9 Jul 13, 2009 07:42 AM
[SOLVED] Change footer background on "Page" pages only Unca_Tim Post-Kicker, -Byline & -Footer 22 Jun 4, 2009 12:45 PM
[SOLVED] Adding "share this" plug in to post page...Possible? d_random Plugins & Atahualpa 2 May 19, 2009 02:47 PM
[SOLVED] Flynn: "..default hard coded widgets.." ?? Shepherd Jim Sidebars & Widgets 2 May 11, 2009 05:47 AM
[SOLVED] How should top level "button" work on a menu bar? Shepherd Jim Page & Category Menu Bars 2 Mar 14, 2009 02:30 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:10 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.