Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Center area post/pages »

[SOLVED] Image posts not size contained on theme switch from 2010 to Ata


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Nov 16, 2010, 08:08 AM
internetquest's Avatar
internetquest
 
15 posts · Nov 2010
Mooresville, Indiana USA
Hello --

When I switched themes from 2010 to Ata on http://woodsrat.com, all my image posts show full size images. When I had 2010, I had all image posts nicely contained to 640px width with click-ability to full size. I figured Ata would save these settings. Go to http://woodsrat.com/category/advrider-2010-hnf-feeds/ to see the mess in its' full glory. Any suggestions? Thanks.

David Owen
Mooresville, Indiana USA

Last edited by internetquest; Nov 16, 2010 at 08:13 AM.
  #2  
Old Nov 16, 2010, 08:53 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,069 posts · Jul 2009
Central New York State USA
How did you limit the image sizes when you used TwentyTen? They look to be full sized iimages in the post.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Nov 16, 2010, 09:08 AM
internetquest's Avatar
internetquest
 
15 posts · Nov 2010
Mooresville, Indiana USA
Quote:
Originally Posted by lmilesw
How did you limit the image sizes when you used TwentyTen? They look to be full sized iimages in the post.
Larry -- Thanks for the reply. The flash uploader in Ata doesn't give me the 640px width range upload option. See attachment. That's a new problem, but that doesn't really solve the problem of the switchover from 2010 to Ata changing the old code en masse.



Also, pardon my newbieness, but how do I make it a membership site?

Thanks again.

David Owen
Mooresville, Indiana USA
  #4  
Old Nov 16, 2010, 09:15 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,069 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The flash uploader is a WordPress thing and not related to Ata. If you switch back to TwentyTen does the problem go away? I don't see how activating Atahualpa would have changed code on the posts.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #5  
Old Nov 16, 2010, 09:28 AM
internetquest's Avatar
internetquest
 
15 posts · Nov 2010
Mooresville, Indiana USA
Larry --

I just tested it in a 2010 site and it works perfectly, and tested it in a Ata site and it screws up. Using the same Flash uploader, using the same 800px wide radio button option, even sat in my computer chair the same way.

http://louisowen.net/test-post-for-image-test/

http://woodsrat.com/test-post-for-images/

Dave
  #6  
Old Nov 16, 2010, 09:40 AM
internetquest's Avatar
internetquest
 
15 posts · Nov 2010
Mooresville, Indiana USA
Larry --

I might have just found the solution by testing. If the center column is set to 640, the Flash uploader gives the option of 640, but if it's set to 660, the Flash uploader doesn't give a 640 option (nor a 660px wide option). Looks like it all turns buggy if the center column is close to 640px wide but not 640px wide.

Dave
  #7  
Old Nov 16, 2010, 10:01 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,069 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Are you talking about layout width as in ATO>Style & configure Layout? I have never seen the width setting in Atahualpa affect image uploads. Do you have an image plugins installed? Also what version of WordPress and Atahualpa are you using?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #8  
Old Nov 16, 2010, 10:16 AM
internetquest's Avatar
internetquest
 
15 posts · Nov 2010
Mooresville, Indiana USA
Larry -- My assumption about the column width (in ATO settings) is all wet. The uploader just plain acts differently on different sites and even among the same theme on different sites. The themes are all a couple weeks old, all latest version. I don't know why they all act differently and give different outcomes. I guess I'll just manually change the code (or verify the code) to be 640px wide pointing to a full size image. Seems totally retarded to have to do that.

Dave
  #9  
Old Nov 16, 2010, 11:03 AM
internetquest's Avatar
internetquest
 
15 posts · Nov 2010
Mooresville, Indiana USA
I guess I just needed to learn how to use the flash uploader. If I just click the right options in the flash uploader I get what I need. Sorry for the wasted thread.

Dave
  #10  
Old Nov 16, 2010, 11:52 AM
internetquest's Avatar
internetquest
 
15 posts · Nov 2010
Mooresville, Indiana USA
It looks like to me that 2010 auto resizes pics to fit the column even though the code says it's bigger. Ata does not. Ata just displays whatever the code width says. That's what screwed me up ... 2010 doing that strange autosizing, then me switching all the code over to Ata. I wonder what the 2010 designers do to make it auto resize? I would have been better off without that feature.
  #11  
Old Nov 17, 2010, 12:13 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,069 posts · Jul 2009
Central New York State USA
It looks like I left you alone just long enough for you to figure out your own problem. Can this thread be marked as "solved"?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #12  
Old Nov 17, 2010, 07:53 AM
internetquest's Avatar
internetquest
 
15 posts · Nov 2010
Mooresville, Indiana USA
Larry -- Yes that's solved. Another reason to run as fast as you can away from all themes not designed by Flynn.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Manual Updating to newer version - as easy as switch to new theme ? 3ukman New Versions, & Updating 3 Mar 21, 2014 07:55 PM
Feedburner subscription vs default - ATA theme sjolyjuly RSS, Feeds & Subscribing 0 Sep 28, 2010 07:06 AM
About Ata Theme jdem02 Plugins & Atahualpa 2 Apr 19, 2010 11:09 AM
How to Switch the Logo Area and Header Image tim5046 Header configuration & styling 1 Jun 2, 2009 12:43 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:03 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.