Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Center area post/pages » Excerpts, Read more, Pagination »

Special Characters for French are not displayed


  #1  
Old Jul 22, 2010, 05:41 PM
shirley1
 
65 posts · Jun 2010
Special Characters for French are not displayed

Hi

I have two blogs with wordpress 3. One with the wordpress theme by default (Blog1) and the other other with atahualpa 3.5.1 theme (blog2).

With the blog2 , i can not see the special french characters in my homepage.However in the blog1 I can see these french characteres.

My wordpress and atahualpa is in english . I've put the french po,mo in wordpress/content folder. I don't use the atahualpa french files .



Thanks

Last edited by shirley1; Jan 26, 2011 at 08:48 AM.
  #2  
Old Jul 22, 2010, 08:38 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Does this problem only occur when viewing excerpts?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Jul 23, 2010, 07:23 AM
shirley1
 
65 posts · Jun 2010
Yes, only with the excerpts.
I've tested with « read more» and it works well.
  #4  
Old Jul 23, 2010, 07:48 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
What's happening is you have some non-printing characters that are causing problems. WordPress by default strips html tags from from excerpts. Atahualpa has a setting in ATO>Configure EXCERPTS to only show excerpts or full posts on various pages. You can set this to show full posts and the issue goes away. I have no way to experiment but perhaps there is something you can add to Don's strip these tags? to fix it as well.

If you PM me a login and password I could take a look.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #5  
Old Jul 23, 2010, 09:23 AM
paulae's Avatar
paulae
 
1,333 posts · Feb 2009
Wordpress 3.4.1, Atahualpa 3.7.7
I have a similar problem, and I'm sure it's Wordpress, not the theme. I want to use the word puree with the acute accent in the body of a post and in the headline. It works fine in the body but not in the headline. Obviously, Wordpress is stripping out the diacritical marks in the headline.

I'll research it at wordpress.org, but if anybody has a quick fix, I'm all ears.

UPDATE:

OK, I found the solution to my problem. While you can use the Omega icon to bring up special characters in Tiny MCE Advanced and then paste them within a post in Visual mode, to add one to the headline, you must switch to HTML mode. You paste in the special character, and when you publish, you'll see the special character. Voila! http://www.larchmontgazette.com/dine...sparagus-soup/

Last edited by paulae; Jul 23, 2010 at 09:41 AM. Reason: found solution
  #6  
Old Jul 23, 2010, 09:38 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
And I have tried those same characters in both the body and the title and they show just fine in both excerpts and full text. I am using the ascii code to insert them. Is that how you are as well Paula? How about you Shirley?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fr_FR - French Wolforg Languages & Translations 119 Jan 13, 2017 06:16 PM
French translation cactus02 Languages & Translations 1 Sep 18, 2009 03:45 PM
[SOLVED] I have a problem with my menu bar at the top ! 'I am a French man ) lol CYRILO Sidebars & Widgets 2 Sep 6, 2009 06:53 AM
[SOLVED] What are the "rules" about using special characters in page titles? Shepherd Jim Page & Category Menu Bars 4 Apr 7, 2009 08:03 AM
Widget style causing ugly display of widget list, breaks at special characters wfzimmerman Sidebars & Widgets 1 Mar 20, 2009 04:31 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:56 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.