Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Header configuration & styling »

Where do I put google analytics?


  #1  
Old Jan 5, 2012, 10:58 PM
daniel jones
 
1 posts · Nov 2011
I am trying to install google analytics on my Atahualpa theme. Where do I put that please?

Sorry newbie question.
  #2  
Old Jan 5, 2012, 11:05 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Look in the Add HTML/CSS Inserts section of the theme options
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Jan 6, 2012, 03:22 AM
GarethP
 
64 posts · Jun 2010
or use one of the many google analytics plugins...
  #4  
Old Jan 6, 2012, 04:26 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
or do a forum search and see this has been answered many times....
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Jan 29, 2012, 02:37 PM
Gwtrans
 
6 posts · May 2011
If I'm using Atahualpa 3.6.4 which doesn't have the updated instructions for adding the google asynchronous snippet but I want to add it to it would I insert it into the header HTML insert? Would that make the code end up right before the </header> tag?
  #6  
Old Jan 29, 2012, 03:27 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
try it - the best way to learn
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #7  
Old Jan 31, 2012, 08:59 PM
Gwtrans
 
6 posts · May 2011
Well I put it into the header insert and it pretty much shows up right in the middle with a lot stuff between it and the </head>.

Now what difference was made in the new version of Atahualpa in regards to the google analytics insert? With the new one was there any coding changes or did it just say to put the code in the header?
  #8  
Old Feb 1, 2012, 04:07 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Where exact did you put it? IE ato->?????????
name the option action and option name where you put it
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Feb 1, 2012 at 07:15 AM.
  #9  
Old Feb 1, 2012, 07:12 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
There WAS a change to the wording of where it should go as the HTML Inserts: Header is the suggested place. However it COULD go in HTML Inserts: Body Bottom as used to be indicated.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #10  
Old Feb 1, 2012, 08:55 AM
Gwtrans
 
6 posts · May 2011
In the theme options I put it in html/css inserts > html inserts: header > in the box underneath.

It's in the header but it's not right before </head>, there is quite a bit more code between it and the end of the header.
  #11  
Old Feb 1, 2012, 08:56 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
What is the url?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #12  
Old Feb 1, 2012, 09:54 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
@Gwtrans... Is analytics working?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #13  
Old Feb 1, 2012, 07:20 PM
Gwtrans
 
6 posts · May 2011
@lmilesw: Yes the google analytics code is working.

@juggledad: I'm private messaging you the link now.
  #14  
Old Feb 1, 2012, 07:29 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
3.6.4 puts the contents of 'HTML Inserts: Header' near the top of the <head>
3.7.3 puts the contents of 'HTML Inserts: Header' just bfore teh </head>
that is in a vanalla install, it is possible that other plugins could cause it to shift.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #15  
Old Feb 1, 2012, 07:31 PM
Gwtrans
 
6 posts · May 2011
So to be able to put it right before </head> I would need a plugin or edit the theme files?


Anyone know the downsides of having the code too high up?
  #16  
Old Feb 1, 2012, 07:48 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Quote:
Originally Posted by Gwtrans
Anyone know the downsides of having the code too high up?
I never thought about it.
  • I put the code in
  • Analytics works
  • I'm happy
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #17  
Old Feb 1, 2012, 07:53 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,687 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
update to 3.7.3
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #18  
Old Feb 1, 2012, 08:51 PM
Gwtrans
 
6 posts · May 2011
Well it works and we made some changes to the theme to get it to look the way we wanted so we don't really want to have to update just because of google analytics. Is there any plugins for analytics that put it where it's supposed to be?

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to add Google Analytics code TheSurvivalMom Forum How-To 3 Apr 15, 2011 03:58 AM
Google Analytics is crashing IE8 cleask Center area post/pages 5 Feb 9, 2010 07:01 AM
How, Where do I insert Google Analytics? JTBurlesque Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Sep 10, 2009 02:02 PM
Another Google Analytics Question.. dilly Plugins & Atahualpa 2 May 27, 2009 09:50 AM
Google Analytics fratelli78 Atahualpa 3 Wordpress theme 1 May 21, 2009 07:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:49 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.