Wordpress Themes - WP Forum at BFA
There will be no more development for Atahualpa (or any other theme), and no support. Also no new registrations. I turned off the donation system. I may turn the forum to read only if it gets abused for spam. Unfortunately I have no time for the forum or the themes. Thanks a lot to the people who helped in all these years, especially Larry and of course: Paul. Take care and stay healthy -- Flynn, Atahualpa developer, Sep 2021

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Center area post/pages » Comments, trackbacks & pings »

[SOLVED] Leave a Reply form is messed up...


  #1  
Old May 20, 2009, 12:50 PM
Mike
 
3 posts · May 2009
[SOLVED] Leave a Reply form is messed up...

None of the fields start at the begining when you click them.
I took a screenshot that shows where the text starts in each field. I marked it with the word "here":



Also, notice that the field's descripition (i.e. Name, Mail etc) is on the right instead of the left.

I would also like to center the submit button.

Any ideas?
  #2  
Old May 21, 2009, 05:13 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,765 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
what widget/plugin are you using? what's the site url?
  #3  
Old May 21, 2009, 11:09 AM
Mike
 
3 posts · May 2009
http://elvis.nanocake.com

Not using any special widgets.
  #4  
Old May 21, 2009, 12:07 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,765 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Hmmm when I go and try to make a comment, my entries all line up at the left where you would expect them to.

to move the submit button, ou could edit the comments.php in the theme and at eh bottom locate

<!-- Submit -->
<p><input name="submit" type="submit" class="button" id="submit"

and change it to

<!-- Submit -->
<p><input style="position:relative; left:50px" name="submit" type="submit" class="button" id="submit"

and adjust the 50px to a size that works for you
  #5  
Old May 21, 2009, 09:01 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
I could replicate this, seems to be caused by the line breaks inside the input and textarea HTML, on certain browser/OS combinations. To fix it in 3.3.3 (also in 3.3.2) edit comments.php by removing these 4 line breaks (the version below is the fixed version):


<input class="text author" type="text" name="author" id="author" value="<?php echo $comment_author; ?>" size="30" tabindex="1" />&nbsp;
<label for="<?php _e('author','atahualpa'); ?>"> <strong>
<?php _e('Name ','atahualpa'); echo "</strong>";
if ($req) _e('(required)','atahualpa'); ?></label>
</p>

<p>
<input class="text email" type="text" name="email" id="email" value="<?php echo $comment_author_email; ?>" size="30" tabindex="2" />&nbsp;
<label for="<?php _e('email','atahualpa'); ?>"> <strong>
<?php _e('Mail</strong> (will not be published) ','atahualpa');
if ($req) _e('(required)','atahualpa'); ?></label>
</p>

<p>
<input class="text url" type="text" name="url" id="url" value="<?php echo $comment_author_url; ?>" size="30" tabindex="3" />&nbsp;
<label for="<?php _e('url','atahualpa'); ?>">
<?php _e('Website','atahualpa'); ?></label>
</p>

<?php endif; ?>

<?php // Display Quicktags or allowed XHTML Tags
if (function_exists('lmbbox_comment_quicktags_display ')) {

echo "<p>"; lmbbox_comment_quicktags_display(); echo "</p>";

} else {

if ($bfa_ata['show_xhtml_tags'] == "Yes") { ?>
<p class="thesetags clearfix">
<?php printf(__('You can use %1$sthese HTML tags</a>','atahualpa'),
'<a class="xhtmltags" href="#" onclick="return false;">'); ?></p>
<div class="xhtml-tags"><p><code><?php echo allowed_tags(); ?>
</code></p></div>

<?php }
} ?>

<!-- Comment Textarea -->
<p><textarea name="comment" id="comment" rows="10" cols="10" tabindex="4"></textarea></p>
<?php do_action('comment_form', $post->ID); ?>
  #6  
Old May 22, 2009, 08:21 AM
Mike
 
3 posts · May 2009
Thank you both! Everything works flawlessly now.
  #7  
Old Jun 9, 2009, 08:33 AM
fromtheranks
 
149 posts · Apr 2009
Dev Env't: XP Pro SP3, IIS 5.1, MySQL 5.1, PHP 5.2.x, WP 2.7.1, Atahualpa 3.3.3, IE 7, FF 3.0.x
Bingo! I use FireFox 99% of the time, which auto clears cookies when I close, but since I have it open for research on several sites I've been using IE 7 for testing my WordPress build. ... Completely forgot about IE's penchant for clinging to cookies. ... Paint my cheeks pink.

Thanks, Juggledad.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Controlling "Leave a Reply" area FairfieldPhoto Atahualpa 3 Wordpress theme 4 Oct 8, 2009 04:25 AM
[SOLVED] Leave A Comment title instead of Leave A Reply Title. fromtheranks Comments, trackbacks & pings 4 Jun 16, 2009 01:15 PM
How do I make the font of "Leave a Reply" smaller? nasu Comments, trackbacks & pings 4 May 28, 2009 06:41 PM
On comments page for post Leave a Reply and comments are white daisy24 Comments, trackbacks & pings 4 Feb 19, 2009 06:40 AM
Avatar load times and XHTML under leave a reply Artists Garden Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Jan 18, 2009 08:24 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:11 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.