Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » FAQ - Atahualpa » Header »

Header images don't show? Read this ...


  #1  
Old Feb 10, 2009, 06:57 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Header images don't show? Read this ...

If your header images don't show check
  • if the file names have spaces or special characters (they should NOT)
  • if there's a space somewhere in the path to the image: /wp-content/themes/atahualpa 3/images/.... (there should be NOT)
  • if the file names end on .jpg, .gif or .png (they should)
  • if your graphics program added something like .LCK after the image name: myimage.gif.LCK (it should NOT)
Related to all images in CSS, not just header images:
  • use absolute paths when using background: url(image) somewhere in the theme options: background: url(/wp-content/themes/atahualpa/images/myimage.gif)
  • If your site is in a subdirectory /blog/ then use background: url(/blog/wp-content/themes/atahualpa/images/myimage.gif)

In version 3.3.3 a wrong Example path to images may be shown in the theme options. Something like

yoursite.com/wordpresshttp://www.yoursite.com/wordpress/wp-content/themes/atahualpa333/images/header/

This should be

http://www.yoursite.com/wordpress/wp...images/header/

or

/wordpress/wp-content/themes/atahualpa333/images/header/

Both would work
Old Mar 11, 2009, 05:30 PM
ldaily
This message has been deleted by ldaily.
  #3  
Old Mar 12, 2009, 05:21 PM
adjusterpro
 
2 posts · Mar 2009
Flynn, the header image in my blog only shows roughly every third refresh both in IE and Firefox (haven't checked Safari). As directed, I cleared the folder of all but the one desired image and did double check the file per your recommendations above. Still, no dice. Any suggestions would be super appreciated. Thanks!
  #4  
Old Mar 12, 2009, 06:00 PM
adjusterpro
 
2 posts · Mar 2009
Scratch that, I hadn't properly cleared the folder. All's well now. There was a .LCK file in there for some reason. I'm a bit new to this...
Old Mar 13, 2009, 10:19 PM
ldaily
This message has been deleted by ldaily.
  #6  
Old Apr 2, 2009, 12:48 PM
Amanda
 
1 posts · Apr 2009
I had the same problem and deleted the .LCK files. Now all works perfectly. I think Dreamweaver creates the .LCK files as part of the check-in/check-out facility. I may be wrong.
  #7  
Old Apr 10, 2009, 01:23 AM
imabeliever
 
6 posts · Apr 2009
I am having this issue and have checked the file name etc. What else can I do to make my image show up?
Help! Please....
I donated for your time.
Thanks
Laura
imabeliever
  #8  
Old Apr 14, 2009, 08:10 AM
nanessa
 
1 posts · Apr 2009
Waterloo, ON
Hiya,
I've done all things mentioned above and I still can not for the life of me get ANY pictures to show up in my header. I haven't had any pics show up since I installed it. Is there anything else I should be looking at?
www.thislittlebird.ca
  #9  
Old Apr 14, 2009, 06:20 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Quote:
Originally Posted by nanessa
Hiya,
I've done all things mentioned above and I still can not for the life of me get ANY pictures to show up in my header. I haven't had any pics show up since I installed it. Is there anything else I should be looking at?
www.thislittlebird.ca
You have a space in /atahualpa 3/

There shouldn't be a space anywhere, neither in file names nor in directory names
  #10  
Old May 11, 2009, 08:52 AM
Ricco
 
1 posts · May 2009
I've got a problem but I don't know where to change it. The path shown below is wrong, but how to correct it?
  #11  
Old May 21, 2009, 02:48 AM
ciocchi
 
28 posts · Mar 2009
my header want rotate, only static and rotate each time I reload page.
I set everythnig yes in editor, but nothing?
why?
www.mialchemilla.it
ps. I donate few dollars for a beer...
  #12  
Old May 21, 2009, 06:48 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Quote:
Originally Posted by ciocchi
my header want rotate, only static and rotate each time I reload page.
I set everythnig yes in editor, but nothing?
why?
www.mialchemilla.it
What's your setting at Theme Options -> Header Image -> Rotate header images with Javascript? Should be something else than 0

Quote:
ps. I donate few dollars for a beer...
Thank you. I added it to your user name.
  #13  
Old May 22, 2009, 02:03 AM
ciocchi
 
28 posts · Mar 2009
Quote:
Originally Posted by Flynn
What's your setting at Theme Options -> Header Image -> Rotate header images with Javascript? Should be something else than 0


Thank you. I added it to your user name.
yes i set it to 3 but nothing (also preload on or off is not working)
I previuos use the trick to do this in 3.3.2 possible this effect on malfunction? ( I delete the old code)

UPDATE:
now is misteriously working.
:-)

Last edited by ciocchi; May 22, 2009 at 02:56 AM.
Old Jun 7, 2009, 12:48 PM
mal1986
This message has been deleted by mal1986.
  #15  
Old May 21, 2009, 06:49 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Quote:
Originally Posted by Ricco
I've got a problem but I don't know where to change it. The path shown below is wrong, but how to correct it?
The example path that is shown is wrong, a bug in 3.3.3. However, while confusing, it does not affect the functionality. Upload your images to /blog/wp-content/themes/atahualpa333/images/header/
  #16  
Old Jul 27, 2009, 05:18 PM
ncristine
 
7 posts · Jul 2009
Hi There
I'm still missing something. I am not able to even access the images folder.
I've signed in and when I add the path to the admin path it can't find the server.
All I want to do is upload my own custom header to the bytes theme. When I add this path
wordpress/wp-content/themes/atahualpa333/images/header

to

http://humanresourcefullness.com/wp-admin/index.php

or any variation it doesn't work.

What am I missing?

This is for the atahualpa 3 template

I really appreciate your help
  #17  
Old Jul 27, 2009, 06:24 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,729 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
In atahualpa header images are in teh directory yourblog.com/wordpress/wp-content/themes/atahualpaxxx/images/header
you may or maynot have the /wordpress' depending on how you did your install of WordPress and the xxx represents the version number of the theme if you named the file that way.

You will need to use an FTP program to upload images to that folder.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #18  
Old Jul 27, 2009, 10:20 PM
ncristine
 
7 posts · Jul 2009
It's the directory to the images that I can't find and when I copy and paste the url that you cited here it says forbidden.

bytesforall is the template. How do I get to the folder of images? Where is it?
  #19  
Old Jul 27, 2009, 11:27 PM
ncristine
 
7 posts · Jul 2009
Hi There
Thank you again for helping.

In his case, his blog is an alias to another site with images. I'm not seeing the template files there. Likely because its an alias.

How about just stopping the rotating images. Is that possible, since it seems we can't get our custom header in.
  #20  
Old Jul 28, 2009, 07:09 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,729 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
You have me confused, are you using the 'Atahualpa' theme or the 'bytesforall' theme?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #21  
Old Aug 29, 2009, 12:38 PM
Esperanza's Avatar
Esperanza
 
11 posts · Aug 2009
I wonder if you can help me. I've downloaded ata 3.4.2. because I wanted the rotating header, I've FTP my images to
/wordpress/wp-content/themes/atahualpa342/images/header

and the images don't appear only the one's that came with the theme.

Do you know what the problem could be?

I would really appreciate your help, I am pretty new at this and I am at lost...

Thank you
  #22  
Old Sep 8, 2009, 05:16 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,729 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
what have you got set at ATO-> Header Image ?
What is the url?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #23  
Old Sep 9, 2009, 03:29 AM
onlinebisnes
 
5 posts · Jul 2009
I also had almost the same issue.
I use the latest Atahualpa 3.4.2 with latest wp.2.8.4
most of the setting in Header area > header image are on default.
all was fine until I ftp new header image to header folder,
after that I just got blank header image.
I delete all header image except one also same result.
delete all and put back original header images also same.
any ideal?
  #24  
Old Sep 10, 2009, 12:47 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,729 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
what is your url so I can take a look
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #25  
Old Sep 14, 2009, 05:12 AM
Taffy's Avatar
Taffy
 
6 posts · Sep 2009
Philippines
Send a message via Yahoo to Taffy
Hi again Flynn,

Well I have the theme installed (Atahualpa 3.4.1) and up & running , Philippines Virtual Guide Looking great apart from I cannot get my banners to rotate unless I refresh the page or select a different post, which obviously refreshes anyway...? The images are all displaying, just not rotating !

Also I have no thumbnail display on any page or post, including on the home page, that is displaying excerpts ! Each post has it's own 150 x150 px thumb which (on the old theme at least) did display in the excerpts of each post on the home page.

Finally is there any possibility of getting the option to assign an image in the header rotator to any particular post or page, I think this would be great on a future release...? Even if the rotator itself does not rotate hahaha.

Regards Taffy

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I don't have the images/header file on wordpress to allow me to change pics? norwichkaren Header configuration & styling 1 Jul 9, 2009 07:25 AM
Can't seem to locate header images. Don't know where to look. newyorkchica Header configuration & styling 3 May 7, 2009 04:43 PM
How do I add header images when I don't have FTP access? wondering2 Header configuration & styling 6 Apr 27, 2009 06:22 PM
Don't want page title to show Frederick Forum How-To 2 Mar 31, 2009 11:22 PM
Added header images, now none show on Firefox, Safari, etc. ldaily Header configuration & styling 5 Mar 13, 2009 06:36 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:06 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.