Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating » Old Version fixes and change logs »

BUGFIX 351-04: Fix sub-menu padding with WordPress 3.0 (needed in 352/353 also)


  #1  
Old Jun 18, 2010, 10:55 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
This Fix is needed for version 3.5.2 and 3.5.3 if you are NOT using a new WordPress menu

If you use this fix, think about donating to me, I've just spent several hours figuring this issue out and coming up with the fix. Sending me a donation will encourage me to continue to support Atahualpa.
You can use the 'Donate to Juggledad' button on the donate page


DESCRIPTION: WordPress 3.0 has added new code for menus. This new code causes a problem with Atahualpa's generating of CSS to handle the Atahualpa page menus when dealing with sub-pages.

CAUSE: This issue occurs because WordPress now adds a class='children' to the <ul> of all sub-pages which causes a test in Atahualpa to fail and then the correct CSS class is not assigned the the <ul>

NOTE - This fix does not change the fact that the new WordPress Menus are not supported by Atahualpa 3.5.1 - that will have to wait until Flynn updates the code in a future release.

FIX: This fix removes the class='children' allowing Atahualpa to work as normal. Unzip the attached file and replace the existing bfa_hor_pages.php. This fix will not cause any issues with WordPress 2.9.2
bfa_hor_pages.php.zip
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Jul 21, 2010 at 11:15 AM.
  #2  
Old Jun 18, 2010, 02:11 PM
symarch
 
11 posts · Jun 2010
works! THANK YOU
  #3  
Old Jun 18, 2010, 06:46 PM
mlanger's Avatar
mlanger
 
16 posts · Sep 2009
Arizona
Works like a charm. Thanks!
__________________
Want to read something different?
http://www.AnEclecticMind.com/
  #4  
Old Jun 18, 2010, 06:49 PM
rapamatic
 
1 posts · Feb 2010
Works great. Thanks for the speedy fix!
  #5  
Old Jun 19, 2010, 12:52 AM
Shepherd Jim's Avatar
Shepherd Jim
 
301 posts · Feb 2009
Bristol, midcoast Maine USA
Quote:
Originally Posted by juggledad
[color="Teal"]If you use this fix, think about donating to me, ...<snip>...

NOTE - This fix does not change the fact that the new WordPress Menus are not supported by Atahualpa 3.5.1 - that will have to wait until Flynn updates the code in a future release.
...<snip>..
Hey J'Dad!

Thank you for the very smooth fix! Fast work on your part. I'm on my way over to PayPal!

Have you had any input from Flynn as to how big a job it'll be (read: how long will it take?) to "absorb" the new WP 3.0 menu stuff?

When I heard people discussing the new "Woo" menus being introduced in this latest WP update I had a feeling that Atahualpa might have some trouble with them.

Thanks again! I'm making a donation your direction and then it's OFF TO BED!

Shepherd Jim, a woodturning shepherd, NOT a css/php programmer.
__________________
i wish i knew then what i know now
  #6  
Old Jun 19, 2010, 12:14 PM
smitp11
 
24 posts · May 2010
Works like a charm. Thank you for your time, hopefully this fix will get rolled up into the next release.

Patrick.
http://www.myfallriver.ca
  #7  
Old Jun 20, 2010, 04:33 AM
wedged
 
4 posts · Jun 2010
Thank you very much. Works well.
  #8  
Old Jun 20, 2010, 08:53 AM
Grum
 
49 posts · Feb 2010
Scotland
Nice one Juggledad. Paypal donated!
  #9  
Old Jun 20, 2010, 01:28 PM
Grum
 
49 posts · Feb 2010
Scotland
Supplemental - I've just checked the site in IE8 and although it's fixed the menus when you mouse over the parent, I'm still getting that white space beside the submenus when you run down the menu items. I hadn't done that before so didn't notice it. Did I see a mention of supercache somewhere - could that be causing it?

Apart from that, the upgrade to WP3.0 and Ata 3.5.1 went a lot smoother than I expected - whew!

Grum
westerngeomancy.org
  #10  
Old Jun 20, 2010, 06:15 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Grum, I don't see your menu going down two levels. Where is this problem showing up?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #11  
Old Jun 21, 2010, 02:41 AM
Grum
 
49 posts · Feb 2010
Scotland
Quote:
Originally Posted by juggledad
Grum, I don't see your menu going down two levels. Where is this problem showing up?
It's in the page menu bar at the top - when you mouse over the two items that have sub-menus and run down the list, you get white space appearing to the right of some of the menu items.

**update - I just managed to solve this by increasing the width of the width of the sub menus from 11 to 14.

Last edited by Grum; Jun 21, 2010 at 02:54 AM.
  #12  
Old Jun 21, 2010, 03:55 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Grum,
it's also a side effect of the Animated' menu java script, seems IE doesn't like it very much (and why doesn't that suprise me at all?)
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #13  
Old Jun 22, 2010, 07:52 PM
kimann.wagner
 
1 posts · Jun 2010
THANKS. Made a donation.
  #14  
Old Jun 25, 2010, 05:35 PM
gold fox
 
10 posts · Feb 2010
Does this solution also fix the problem that the parent pages in the menu while set to not link in Atahualpa, are linking now to blank pages?

Thanks so much for your time!
  #15  
Old Jun 26, 2010, 11:59 AM
PabloMu
 
5 posts · Jun 2010
Juggledad, thanks as always for the quick and effective support, this fix works great! I'll donate soon.
  #16  
Old Jun 26, 2010, 12:34 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
gold fox, did you try it and have a problem? I'm not seeing an issue
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #17  
Old Jun 28, 2010, 05:22 PM
gold fox
 
10 posts · Feb 2010
JD: Yes, in the Page Menu Bar settings there is a place where you can set it to "YES" for "Don't link first level parent items in Page Menu Bar"

It worked fine before, but after I upgraded to WP 3.0, now it links anyway, and takes you to the blank page. Is anyone else having this problem?

thanks, GF
  #18  
Old Jun 28, 2010, 07:53 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I'm not having that problem.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #19  
Old Jun 29, 2010, 05:38 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
gold fox, do an export of your settings and attach them to a reply so I can take a look. I can't reproduce this
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #20  
Old Jun 30, 2010, 06:25 PM
iPuppet's Avatar
iPuppet
 
12 posts · Aug 2009
Washington, DC
Have a great trip, and a drink on me. Thanks for the help, Juggledad!
  #21  
Old Jun 30, 2010, 10:32 PM
alleyoopster
 
27 posts · Mar 2010
Great, thank you
  #22  
Old Jul 1, 2010, 06:45 PM
apalmer123
 
6 posts · Jun 2010
Thanks, this fixed the width of the sub-menu items on IE (I'm using 7.0) so that the configuration setting for width was used. But it caused problems in Firefox and Safari. The sub-menu items are still the width of the parent causing word-wrap and in addition only the first 10% of the field was shaded the correct color, regardless of the width of the text...

I've left it up at: http://www.fishermanbayproject.org/
  #23  
Old Jul 1, 2010, 07:18 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
On the Mac or PC? I wrote this on safari on the mac
Do you have any CSS inserts?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #24  
Old Jul 1, 2010, 07:33 PM
apalmer123
 
6 posts · Jun 2010
Thanks for your quick response!
I am using a PC (Vista with IE 7.0) and have looked at it with Firefox and Safari on the PC, but have also looked at it on a MacBook -- same problem in Safari.
I have no CSS inserts.
Wordpress 3.0, Atahualpa 3.5.1
  #25  
Old Jul 2, 2010, 04:06 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,632 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Do an export of your style (ato->Export/Import->Export) and attach it to a reply - use the paperclip icon.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BUGFIX 351/352-05: Page Title Does Not Display Hyphens, Commas, etc. juggledad Old Version fixes and change logs 1 Aug 8, 2010 11:03 AM
BUGFIX 351/352-01: EXCERPTS - Show first X posts on HOME page as full posts juggledad Old Version fixes and change logs 1 Jul 13, 2010 05:42 AM
BUGFIX 351/352-06: BFA Subscribe widget does use link colors in widget options juggledad Old Version fixes and change logs 0 Jul 12, 2010 08:21 AM
BUGFIX 351/352-03: Comment Form Anchor Link gets a 404 (Not found) juggledad Old Version fixes and change logs 3 Jun 16, 2010 05:45 PM
BUGFIX 351/352-02: Header images not showing in sorted order juggledad Old Version fixes and change logs 2 Jun 15, 2010 04:28 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:44 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.