Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Header configuration & styling »

IE6 alignment issues


  #1  
Old Oct 15, 2010, 12:29 PM
allyevans
 
35 posts · Aug 2010
My page looks fine and perfectly aligned in Safari on the mac, but in IE 6 on the PC it increases the width of my page so that it creates a scroll bar and probably 500+px of dead white space to the right (I have it set to fixed 1100px in ATO), pushes %bar1 way off to the right of the page, and changes the dimensions and alignment of links I have placed in the header area (they're all over the place). Any advice?

I am using Atahualpa 353-1 and WP 3.0.1.

I tried entering this script in ATO - CSS / Html inserts - header area but no luck: <!--[if lt IE 8]> <script src="http://ie7-js.googlecode.com/svn/version/2.1(beta4)/IE8.js"></script> <![endif]-->
  #2  
Old Oct 15, 2010, 02:04 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
What is the URL?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Oct 15, 2010, 08:40 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,174 posts · Jul 2009
Central New York State USA
You have an absolutely positioned widget at the top which can throw off many browsers especially because Atahualpa uses tables for the various areas. I think if you use a two celled widget area and use a widget to put your banner/logo in the left area and the menu in the right it might start taking care of the issues.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #4  
Old Oct 17, 2010, 11:07 AM
allyevans
 
35 posts · Aug 2010
Ok, I made a few changes based on your advice.

1. I removed the menu widget area from the top and used the %page-center instead for a horizontal menu.

2. I added a new widget area to house my logo image and removed %logo.

3. I added a 2-cell widget below the logo widget area to house the two links I had previously added to the header (these links weren't aligning properly in IE previously).

Everything looks ok now on my homepage (except that the search bar disappeared) but it is not picking up my logo image in the logo widget area on the other pages of my site??? The space is there but no image.
Also, the 4 icon images I have inside the 4-cell widget below my header on the right are not recognized on pages other than the homepage and show up as question marks.

Any suggestions would be very helpful. Thanks again for the support!!

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
logo hidden in ie6 nando Header configuration & styling 3 Mar 24, 2010 10:10 AM
page menu bar issues with IE6 rinoa3108 Page & Category Menu Bars 2 Sep 19, 2009 01:16 AM
Submenus not appearing in IE6 middlemountain Page & Category Menu Bars 2 Sep 9, 2009 10:17 AM
IE6 vs FF meK Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Jun 4, 2009 09:20 AM
Sidebars messed up in IE6 lian Other BFA WordPress Themes 2 May 15, 2009 12:41 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:03 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.