Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating » Old Version fixes and change logs »

Atahualpa 3.5.3 released


  #26  
Old Jul 28, 2010, 08:09 AM
Dona
 
43 posts · Jul 2010
Quote:
Originally Posted by lmilesw
Try turning off the fading effect Dona. I believe it currently conflicts with overlaying the blog title on the header image.
thanks - that did it! Let me know when they get a fix for that, I really liked the addition of the fading.

Dona
  #27  
Old Jul 28, 2010, 09:42 AM
Dona
 
43 posts · Jul 2010
Quote:
Originally Posted by lmilesw
Try turning off the fading effect Dona. I believe it currently conflicts with overlaying the blog title on the header image.
Hi Again,
Well, I spoke too soon : (
That did get the title/tag lines on top of the image, but now the images don't rotate!

Is there a way to get BOTH the title/tag lines on the image, and have rotating images?

This feature is working fine in the 3.4.9 (which i have on another site), but that version doesn't have the fade feature (which might to be causing the problem).

Any assistance would be appreciated. Also, I am a newbie, so if you know of a patch/fix, please let me know exactly where it goes.

Thanks!
Dona
  #28  
Old Jul 28, 2010, 10:02 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Mine rotates fine with the overlay of title and tag line. Can you supply a url?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #29  
Old Jul 28, 2010, 10:58 AM
Dona
 
43 posts · Jul 2010
Since you said yours was working, I checked further and see that on Internet Explorer they do work (though the transitions are very chopping and not appealing).
But, it doesn't rotate on Firefox (which is where I was before).

Here is my URL: www.anewconsciousness.org (titles and tags are still in process until I figure all this out).

Does yours work on Firefox?

Thanks for your assistance!
Dona
  #30  
Old Jul 28, 2010, 01:04 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Mine does work on Firefox. Maybe a plugin conflict?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #31  
Old Jul 28, 2010, 03:50 PM
coop42
 
13 posts · Jul 2009
Can you tell me where the two grey bars between the header and the rest of the page are created?

I'm sure it'll seem obvious when I'm told, but I can't seem to find them!



coop
  #32  
Old Jul 28, 2010, 04:28 PM
coop42
 
13 posts · Jul 2009
Ah ha!

It's the background image referenced in the Body Style. I knew it would seem easy when I found it.
  #33  
Old Jul 28, 2010, 05:03 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The Ah ha! moments are fun.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #34  
Old Jul 31, 2010, 08:08 PM
4arter's Avatar
4arter
 
6 posts · May 2010
I'm trying 3.5.3 on a new install. I have other versions on other sites.

When first loaded, 3.5.3 looks good, as we've come to expect. But I just have to experiment, so I made some changes using the 'Configure Header Area' page.

When I decided to go back to default, clicking the 'Reset Settings' button did not take me back to the 3.5.3 default, but back what looks like is a default of a previous version.

Has this been reported before? Or have I done something unintended?

Is there an easy way to get back to the real 3.5.3 default short of reinstalling?

Thanks.

EDIT:
Of course, I think about more options right after posting. Clicking the 'Reset All Theme Options' does take me back to the start. So maybe the local restore is using different settings from the global restore? I dunno.

Last edited by 4arter; Jul 31, 2010 at 08:13 PM.
  #35  
Old Jul 31, 2010, 08:21 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Because you can now import settings the reset doesn't work like it did. So if you want to get back to several different default settings here is the process.
  • If you have make changes first to to ATO>Export/Import setting and Export & Download Atahualpa Settings File. This will save your current setting.
  • Now you can click on "Upload & Import Atahualpa Settings File", navigate to the downloaded Atahualpa 3.5.3 folder and navigate the the Styles folder.
  • In there are 4 "default" styles which you can import. Currently a fresh install I believe uses the advertisement style but I would try them all to see what they look like.
  • Importing these styles adds CSS and sets many different settings in the Atahualpa Theme Options to give you various looks as a starting point.
  • Again once you have made some changes and like what you see just export the settings file. Then you can tweak to your hearts content and still get back to where you were.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #36  
Old Aug 1, 2010, 11:18 PM
4arter's Avatar
4arter
 
6 posts · May 2010
Thanks for the rapid reply. You have convinced me to look around more before I dive it on 3.5.3. Thing have changed!
  #37  
Old Aug 2, 2010, 04:27 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Don't be afraid to dive into 3.5.3. It's the best version yet and works with WP 3.01. Just upload the atahualpa353 folder along with any previous versions folder and you can swap back and forth between versions. Or install on a test site and play around with it. That's what I am constantly doing to get familiar with all the details.

All the details I provide are just for clarity. Sometimes I overdue it with my attempt at clarity and make things more difficult.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #38  
Old Aug 3, 2010, 11:07 AM
Fader
 
19 posts · Jun 2009
Hello.

atahualpa.pot in new release has expired and after trying to translate I faced with broken references.
Where I can to get new .pot file ?

Thanks.
  #39  
Old Aug 3, 2010, 01:39 PM
Fader
 
19 posts · Jun 2009
In this zipfile old .pot file (09.07.2009) with incorrent references. I need actually .pot for 3.5.3

Some new msgid/msgstr values are lost also.

Last edited by Fader; Aug 3, 2010 at 02:56 PM.
  #40  
Old Aug 3, 2010, 04:26 PM
everyman
 
79 posts · Nov 2009
Philadelphia
I would really appreciate if 3.5.3 were put to the wordpress.org theme directory asap. The class I teach is based on Atahualpa and the 3.4.9 doesn't work with the new WP 3.0 menu structure, and getting these folks to install something via FTP is pushing it.
Thanks
__________________
Marc Beneteau - Get your free eBook and video
"WordPress Quick Start: Your first site in 2 hours"
http://wpacademy.tv
  #41  
Old Aug 3, 2010, 04:58 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
You don't have to install via FTP. Just download and install in WP using the upload button for theme installs.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #42  
Old Aug 3, 2010, 04:59 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,499 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
everyman - from what I understand, a theme is submitted to WordPress and they review it and put it up when they are satisfied with it. So it is in WordPress's hands

STB - you are correct, the CSS needs to be reviewed. I'll take a look and see if I can toss together a patch.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #43  
Old Aug 3, 2010, 07:29 PM
everyman
 
79 posts · Nov 2009
Philadelphia
lmiles: Wordpress.org still has the 3.4.9 version via Appearance > Theme > Install and there is no upgrade option within Atahualpa

STB and Juggledad: very happy that this is in progress.
__________________
Marc Beneteau - Get your free eBook and video
"WordPress Quick Start: Your first site in 2 hours"
http://wpacademy.tv
  #44  
Old Aug 3, 2010, 08:24 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I knew that WordPress.org was at 3.4.9. I was just thinking that for your students you could have them download the theme from wordpress.bytesforall.com and then use the upload button at the top of Appearance > Theme > Install for the time being.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #45  
Old Aug 4, 2010, 04:01 AM
everyman
 
79 posts · Nov 2009
Philadelphia
Quote:
Originally Posted by lmilesw
I knew that WordPress.org was at 3.4.9. I was just thinking that for your students you could have them download the theme from wordpress.bytesforall.com and then use the upload button at the top of Appearance > Theme > Install for the time being.
Oh, duh... thanks!
__________________
Marc Beneteau - Get your free eBook and video
"WordPress Quick Start: Your first site in 2 hours"
http://wpacademy.tv
  #46  
Old Aug 5, 2010, 05:43 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,499 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
STB
the original code is CORRECT, your change will introduce an error. If you go add something to ato->Add HTML/CSS Inserts->HTML Inserts: Body Tag, it needs to be inside the <body....>. IE it you added
HTML Code:
onLoad="alert('The page is loading... now!')"
to ato->Add HTML/CSS Inserts->HTML Inserts: Body Tag then the body tag needs to be
HTML Code:
<body class="home blog" onLoad="alert('The page is loading... now!')">
with your suggestion you would get
HTML Code:
<body class="home blog logged-in"> onLoad="alert('The page is loading... now!')"
causing the words
HTML Code:
onLoad="alert('The page is loading... now!')"
to show as the first line on the page.

In that other thread, the plugin had an error
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Aug 5, 2010 at 05:46 AM.
  #47  
Old Aug 7, 2010, 03:16 AM
catastrophy
 
52 posts · Jan 2010
Nice France
The rotating header doesnt work with this version if you turn wordpress on multisites !!
I have to return to the 3.4.6 version ! is there a solution?

tal !
__________________
http://farioli.fr/mondes
  #48  
Old Aug 7, 2010, 05:37 PM
lehacarpenter
 
33 posts · Oct 2009
Hi, Flynn and JD:

I'm sure I must be missing something because no one else has had this issue, but I cannot get my Page menu background color to match the background color I set. Looks like it's using #ddd or #eee, I'm not sure. It sets the background for the actual menu items, but not for the blank remainder of the menu bar.

I have no header image, have the Page menu on top and floated right, am not using animation, have only defined the two menus (Pages and Categories) in WP 3.0.1, and am using ATA 3.5.3. this is a very simple blog site I'm creating for a client, so I haven't done anything to your code at this point, except to add the 3.5.3.1 code fix that Juggledad posted in effort to fix this problem. Oh, and I removed the RSS links and so forth in further attempts to eliminate what might have been at issue.

If you have a chance to look, here is the page: http://urbanacneblog.com. Let me know if you need anything else to look at it.

Thanks so much for all you do!

Leha
  #49  
Old Aug 7, 2010, 09:50 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Look in ATO>Add HTML/CSS Inserts>CSS Inserts and take out or change the background line in the following code as desired.
HTML Code:
div#menu1 ul.rMenu {
background: transparent;
border: none;
}
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #50  
Old Aug 9, 2010, 04:33 PM
lehacarpenter
 
33 posts · Oct 2009
Ha! Thanks, Larry--it never would have occurred to me that the CSS inserts for this release actually shipped with something already in them (although eventually I'm sure I would have gotten to that tab). Geez.


Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atahualpa 3.5.1 released Flynn Old Version fixes and change logs 46 May 31, 2010 08:27 AM
Atahualpa 3.5.0 released Flynn Old Version fixes and change logs 14 May 27, 2010 04:51 PM
Atahualpa 3.4.9 released Flynn Old Version fixes and change logs 51 May 12, 2010 10:37 AM
Atahualpa 3.4.8 released Flynn Old Version fixes and change logs 25 May 10, 2010 03:56 PM
Atahualpa 3.1 released Flynn New Versions, & Updating 0 Dec 18, 2008 08:07 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:36 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.