Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

Very Confused About How Widgets Work (or don't)!


  #1  
Old Jul 16, 2009, 05:34 AM
ShelaghG
 
3 posts · Jul 2009
Very Confused About How Widgets Work (or don't)!

I have just installed the latest version Atahualpa, using WP 2.7.1. Both sidebars are visible and when I go to the widgets screen it says that neither have any widgets being used. My left sidebar is displaying Categories and Archives; the right is showing Links and Meta. None of these have an "Add" button by them in the widget screen. If I add a widget to a sidebar, the content that was there disappears and the widget shows correctly however I then have no way to display Links etc. Have I missed something blindingly obvious?
  #2  
Old Jul 16, 2009, 06:10 AM
ShelaghG
 
3 posts · Jul 2009
I upgraded to the latest version of WP which seems to have solved the problem.
  #3  
Old Jul 16, 2009, 01:57 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,762 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
WordPress by default displays several widgets UNTIL you add a widget to the sidebars. I think the logic is 'On a new install, you probally need these functions, but once you add a widget, you are taking control so we'll remove the default ones'
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Jul 27, 2009 at 06:34 PM.
  #4  
Old Jul 16, 2009, 01:59 PM
ShelaghG
 
3 posts · Jul 2009
Hi

I'd managed to work that out from other threads, what threw me was once I activated a new widget the old ones vanished and there was no way to get them back on the side bar; they didn't have an Add button at the side of them like the others.

S
  #5  
Old Jul 26, 2009, 08:04 PM
scott1137
 
16 posts · Jul 2009
I'm new to WP and to coding. I understand the logic described but not clear how to fix. I have tried several themes; have used various widgets before activating Atahualpa.

With no widgets selected I have categories and archives on left sidebar; posts, search, recent posts, blogroll, and meta on the right sidebar. When I add widgets everything changes and some are duplicated.

I have tried earlier today this fix you described in related thread:delete FROM wp1_options WHERE option_name = 'bfa_widget_areas', following the directions there to no avail.

Is there a way to go back to a clean slate with respect to the widgets without reinstalling up?

Oh, the php on the server is v.5.2.9

Thanks,

Scott
  #6  
Old Jul 27, 2009, 06:35 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,762 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Scott, what version of Atahualpa and WP?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Excerpts on home page don't work kennfusion Excerpts, Read more, Pagination 1 Jun 7, 2009 11:22 AM
[SOLVED] Excerpts on home page don't work juggledad Excerpts, Read more, Pagination 1 May 31, 2009 07:14 PM
IE 7 with XP: Atahualpa don't work sometimes francos Atahualpa 3 Wordpress theme 4 Apr 17, 2009 02:59 AM
Posts and comments don't work in IE Valeria Moore New Versions, & Updating 2 Feb 26, 2009 02:00 AM
[SOLVED] Plugins don't work with Atahualpa 3 Wordpress theme irvin Plugins & Atahualpa 3 Feb 23, 2009 03:52 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:36 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.