Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click here to register or to donate.
Auto self-registration is not available here - far too many spammers. This forum has many, many backlinks and because of that there is an intense desire among spammers to drop their links here.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating » Old Version fixes and change logs »

Atahualpa 3.6.1 released


  #1  
Old Jan 10, 2011, 05:23 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,768 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Download Atahualpa 3.6.1 here

* Added 'global $templateURI, $homeURL' to header.php
* Added '$templateURI' to css.php
* Replaced 'caller_get_posts' (deprecated in WP 3.1) with new function 'ignore_sticky_posts' in footer.php line 35
* Removed unnecessary 'return' from bottom of functions/bfa_meta_tags.php
* Removed repetitive code from css.php
* Removed 'canoncial URL' and RSS feed URLs from html HEAD, WP is adding these now
* Moved 'ddroundies' JS code and wp_enqueue(jquery) from header.php to functions.php
* Replaced bloginfo( 'url' ) with echo home_url() in functions/bfa_header_config.php line 276
* Replaced get_bloginfo('text_direction') with is_rtl() in functions/bfa_body_class.php
* Renamed GPL.txt to license.txt
* Permalink for posts without title: Instead of the title the word 'Permalink' is displayed and linked to the full post.
* Option "Show XHTML tags?" works again but is below the textarea now (it was above). This is more in line with the new WP comment_form() (using the new parameter 'comment_notes_after'), instead of making something hackish to keep it above the form.
* Comment submit button is jQuery-enhanced again (Highlight on Hover)
* Comment form labels ("Name", "Email", "Website") are on the right side of their input fields again.
* Added sample content to sidebar 'right-inner'
* Added check for bfa_get_options in functions/bfa_get_options.php - http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=12111
* Edited style.css from '0-6 sidebars' to '0-4 sidebars'.

Last edited by juggledad; Jan 31, 2011 at 09:21 AM.
  #2  
Old Jan 11, 2011, 05:12 PM
novadux
 
4 posts · Jan 2011
It is all ok, but why does it not work, when I installed the latest update - only blank page coming up.

I have tried to install A.. on more than one adress. The old versions works properly!

Here is the adress: http://actforeurope.eu/sv/wp-admin/

Username: (mail me to get it hej@eticha.dk) (I cant leave the access details in the open space)
Password: (mail me to get it hej@eticha.dk)

The admin module works, but no output.
It is a little bit of a disaster for me, but I havent started the ActForEurope yet, so we can wait a few days. But I am not theonly one - I concider.

Thanks for looking into it.

Hans Erling (hej@eticha.dk)

Last edited by novadux; Jan 11, 2011 at 05:15 PM. Reason: Access-details removed
  #3  
Old Jan 11, 2011, 05:20 PM
novadux
 
4 posts · Jan 2011
I now use WP 3.04
  #4  
Old Jan 12, 2011, 02:57 AM
Carlo
 
42 posts · Jan 2010
I have tested this new version but it doesn't seem to solve any of my problems. I use three columns and after switching to 3.6.1 I loose my center column, my footer, my header configuration and maybe more.

Should I wait for the next release? I am now back to A3.5.3, which works totally fine for me, and I am on the highest version of WP.

My site sits at: http://www.CarlitoErgoSum.nl
  #5  
Old Jan 12, 2011, 07:56 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
@Carlo... I would wait for the time being. We think we know where the problems are coming from and are working on it.

Many are experiencing no problems and if you update manually it's easy enough to switch back as you have any. It seems to be dependent on the host your are with.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #6  
Old Jan 12, 2011, 07:59 AM
Carlo
 
42 posts · Jan 2010
Okay, good tip. I am not in a rush anyway. Thanks for you reply!
  #7  
Old Jan 12, 2011, 09:24 AM
Johnny_Boy73
 
1 posts · Jul 2010
United Kingdom
I have upgraded to the new Atahualpa 3.6.1 but had to roll the old 3.5.3 version back after I had an issue with meta tags not showing up when run the site through a meta tags analyser software.
  #8  
Old Jan 12, 2011, 09:45 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,545 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
what 'meta tags analyser software' did you use?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #9  
Old Jan 13, 2011, 10:26 AM
eilish
 
4 posts · Jan 2011
Quote:
Originally Posted by novadux
I now use WP 3.04
I had exactly the same issue with the Atahualpa 3.6 on WP 3.0.4.
Lost a days work too
Really love the theme though so I'm going to use version 3.5.3 which everyone is quoting as being the robust fall-back option.
  #10  
Old Jan 13, 2011, 10:34 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,545 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
There is now a bugfix for the meta tag issue, see the 'New versions & Updating' forum
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #11  
Old Jan 13, 2011, 03:41 PM
ChrisR
 
4 posts · Jan 2011
Rendsburg, Germany
Just installed the update, but got still a blank page. What can I do to help you for bugfixing? I've WP 3.0.4 running.

Greetings
Chris
  #12  
Old Jan 13, 2011, 05:47 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,545 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
ChrisR - do you know if you are running Suhosin? you can find it if you do a phpinfo()
easy way to check. get the plugin exec-php and activate it
create a new page and add
HTML Code:
<?php echo phpinfo(); ?>
to the page and publish and view it. Then search for suhosin.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #13  
Old Jan 14, 2011, 05:00 AM
FraguelsRock's Avatar
FraguelsRock
 
10 posts · Apr 2009
Granada, Spain
OK... I've WP 3.0.4 and Atahualpa 3.6.1 and I also get a blank page, although wp-admin panel works fine.
My PHP version is 5.3.4 and has the Suhosin extension running (my hosting provider is Dreamhost.com).

Nevertheless, Atahualpa 3.5.3 works fine with that configuration, so the problem must be anywhere on the 3.6.1 version.

Here is my phpinfo: http://www.prodefo.es/phpinfo.php

Any idea on how to solve it?
  #14  
Old Jan 14, 2011, 05:41 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,545 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
try this, add the following to your .htaccess file
HTML Code:
php_value suhosin.executor.include.whitelist bfa://
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #15  
Old Jan 14, 2011, 06:14 AM
FraguelsRock's Avatar
FraguelsRock
 
10 posts · Apr 2009
Granada, Spain
Quote:
Originally Posted by juggledad
try this, add the following to your .htaccess file
HTML Code:
php_value suhosin.executor.include.whitelist bfa://
Thanks Juggledad, but it doesn't seem to work for me...

This is the content of my .htaccess file:

HTML Code:
php_value suhosin.executor.include.whitelist bfa://

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress
And still getting the blank page

Last edited by FraguelsRock; Jan 14, 2011 at 06:18 AM.
  #16  
Old Jan 14, 2011, 12:34 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Try adding
HTML Code:
suhosin.executor.include.whitelist bfa://
to your php.ini file. If you don't have a php.ini file in the root (public_html) just create one with that line in it and add it there.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Last edited by lmilesw; Jan 14, 2011 at 03:58 PM.
  #17  
Old Jan 15, 2011, 03:51 AM
JimRaynor56
 
3 posts · Nov 2010
I'm having the same issue as FraguelsRock. I reverted back to php 5.2 for now, but I'd really like to see this fixed ASAP...

If it makes a difference I also am on dreamhost. I tried adding the appropriate entries to my .htaccess and to my php.ini file, neither fixed the issue.

Last edited by JimRaynor56; Jan 15, 2011 at 03:54 AM.
  #18  
Old Jan 15, 2011, 06:58 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
What version of php is not working? Could you post what is currently in your php.ini file?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #19  
Old Jan 15, 2011, 02:52 PM
JimRaynor56
 
3 posts · Nov 2010
Quote:
Originally Posted by lmilesw
What version of php is not working? Could you post what is currently in your php.ini file?
PHP 5.2 ini

PHP 5.3 ini

The version that seems to be incompatible with Atahualpa 3.6.1 is PHP 5.3
  #20  
Old Jan 15, 2011, 03:49 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I would try creating a php.ini file with just suhosin.executor.include.whitelist bfa:// in it and put that in the root of your site.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #21  
Old Jan 15, 2011, 06:43 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
23,545 posts · Mar 2009
OSX 10.11.5 WP 4.x Atahualpa(all) Safari, Firefox, Chrome
Wow if you look at the two files, they are massively different
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #22  
Old Jan 15, 2011, 06:51 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
And the 5.3 one indicates a local php.ini file will overwrite it.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #23  
Old Jan 15, 2011, 07:26 PM
JimRaynor56
 
3 posts · Nov 2010
Quote:
Originally Posted by lmilesw
And the 5.3 one indicates a local php.ini file will overwrite it.
They both indicate that, actually.

However, I switched methods for overriding the default php.ini. (Instead of using my own full php.ini file I now use a phprc file which dreamhost essentially appends to the bottom section of their INI, thereby overriding any directives I choose to place in it.)

I tried only overriding with
suhosin.executor.include.whitelist bfa://

Still a no go, just a black page.
  #24  
Old Jan 16, 2011, 09:32 AM
megward
 
1 posts · Jan 2011
I'm having exactly the same problem - installed Atahualpa for the first time this afternoon and all I get is a blank page! As a beginner, is it worth just getting an older version to solve the problem?

I'm running Wordpress 3.0.3 and my computer uses IE8 if that makes any difference. If there's code to be changed: I

'm not a coder, but if someone tells me where to find a file and what to put where, I can do that!

Appreciate any pointers you can offer please!
Meg
  #25  
Old Jan 16, 2011, 09:36 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,172 posts · Jul 2009
Central New York State USA
If the php.ini "fix" doesn't work for you then yes you should probably just install 3.5.3 for now.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atahualpa 3.6.0 released juggledad Old Version fixes and change logs 2 Jan 9, 2011 07:06 AM
Atahualpa 3.5.1 released Flynn Old Version fixes and change logs 46 May 31, 2010 08:27 AM
Atahualpa 3.5.0 released Flynn Old Version fixes and change logs 14 May 27, 2010 04:51 PM
Atahualpa 3.4.9 released Flynn Old Version fixes and change logs 51 May 12, 2010 10:37 AM
Atahualpa 3.4.8 released Flynn Old Version fixes and change logs 25 May 10, 2010 03:56 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:35 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.