Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Page & Category Menu Bars »

[SOLVED] Hover color not working properly in IE


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Sep 23, 2009, 01:06 PM
BradBrown's Avatar
BradBrown
 
54 posts · Mar 2009
I set up a site for someone using ATA, but the menu highlighting isn't working correctly in IE. It's odd, because I have multiple ATA sites of my own using the same ATA version, 3.4.2, and they all work fine.

The background color is set to red, the hover is white, and the parent color is a grayish red.

In IE8, most places the parent color is used instead of the hover color. However, after hovering over a sub menu item, the hover color will start to work on the parent item and the item immediately to it's right.

The site is http://topqualityservicerealty.com
  #2  
Old Sep 23, 2009, 04:55 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,765 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Uhhh what's this, the "White bug"? Can you try #fefefe instead of #ffffff and see if that works? I see the error in IE7/8, but not in IE6
  #3  
Old Sep 23, 2009, 07:34 PM
BradBrown's Avatar
BradBrown
 
54 posts · Mar 2009
That fixed it.

This looked like some sort of IE issue, but I wasn't having any luck tracking it down. I've never heard of the "white bug," but it's tough to keep track of all IE's wierdness.

Thanks!
  #4  
Old Sep 23, 2009, 08:28 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,765 posts · Oct 2008
Munich, Germany
I was just kidding, I think a white bug does not exist (or does it?), however I even re-created the whole menu by starting all over with a fresh copy of Ruthsarians rmenu and even there the error occured once fff or ffffff was used as hover background color. It may be related to a hack that is included in rmenu which uses an (invisible) white color to cover elements below the menu, but I couldn't track it down to that. I'll try again tomorrow. But it is a IE7/8 weirdness regardless as all other browsers including IE6 (!) have no issue with that.
  #5  
Old Sep 23, 2009, 08:57 PM
BradBrown's Avatar
BradBrown
 
54 posts · Mar 2009
Actually, there is a white bug. After your previous post, I did a little searching to understand the nature of the bug. (Sometimes, I'm just too curious for my own good.)

It affects IE7, and IE8 when it is running in IE7 compatibility mode.

Here's the info I found: http://haslayout.net/css/Hover-White...und-Ignore-Bug

Anyway, thanks for the great support you provide here. I really do appreciate it.
  #6  
Old Sep 23, 2009, 09:10 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,765 posts · Oct 2008
Munich, Germany
I see, with IE there's always another bug waiting around the corner

Thanks for the link, there's a cure for this it seems, changing "background-color" to "background" seems to fix it and white can be used. Adding this in 3.4.3

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make Current page color different than Hover color? 25jai Page & Category Menu Bars 7 Jul 17, 2009 05:06 AM
Changing Hover Color of "Submit Comment" Button adum Comments, trackbacks & pings 2 Jun 21, 2009 02:37 PM
Table changes color/highlights with mouse hover. How do I stop it? InviteStory Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Apr 24, 2009 12:05 PM
Change hover color in body of post HalfWayThere Atahualpa 3 Wordpress theme 6 Feb 18, 2009 02:56 PM
Hiding of Categories not working properly... redpillnews.org Page & Category Menu Bars 2 Feb 8, 2009 08:25 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:19 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.