Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

[SOLVED] Reset HTML/CSS Inserts Page -> Widgets Disappear from Atahualpa 3.5.3 Menu


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Aug 2, 2010, 12:32 AM
flawlessshine's Avatar
flawlessshine
 
8 posts · Dec 2009
Unhappy [SOLVED] Reset HTML/CSS Inserts Page -> Widgets Disappear from Atahualpa 3.5.3 Menu

After resetting the HTML/CSS Inserts page because it was acting erratic with code issues soon after a upgrade to Atahualpa 3.5.3 from 3.5.1 - I later discovered after normalizing the upgrade - it reset everything - not just that page, that my widgets have disappeared from the 'appearance menu' in the admin dashboad.

What's totally strange - the widgets are all properly enabled on the internet pages view. The widgets page is gone in admin menu also.

I had injected some footer widget code into previous additions of Atahualpa 3.+ or so. It was pretty tweaked out with injected code from a year of lurking on this forum.

But everything always worked fine - I am addicted to this Atahualpa theme. I had tweaked other themes previous to this one, but this one seems endless.

Any ideas to bring my widgets menu back in the admin dash board.

I reverted back to 3.5.1 and even 3.4.9 with no success. So far a day has gone by and I haven't needed the widgets menu - but that day will come. I even uploaded the 3.5.3 version theme again after exporting the settings etc.

Everything was stable previous to the upgrade. It's all running on WP 3.0.1

Last edited by flawlessshine; Aug 2, 2010 at 12:46 AM.
  #2  
Old Aug 2, 2010, 04:52 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,077 posts · Jul 2009
Central New York State USA
This is what I would do but be aware that while this usually works just fine your unique situation may be different and it might reset you to the default Atahualpa setting.
  1. Make sure Atahualpa 3.5.3 is activated
  2. Go to ATO>Export/Import settings and Export & Download the Atahualpa Setting File.
  3. In the same area hit the Delete bfa_ata4 button
  4. See how everything looks.
  5. If all is good you are done
  6. If your setting have reverted to a default Upload & Import the Atahualpa settings file you just exported.
Let us know if you try this and the outcome.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Aug 2, 2010, 07:46 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,099 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Backup your database
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #4  
Old Aug 2, 2010, 08:01 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,077 posts · Jul 2009
Central New York State USA
I think we should hard code this forum so that "Backup your database" is at the top of every reply.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #5  
Old Aug 2, 2010, 10:54 AM
flawlessshine's Avatar
flawlessshine
 
8 posts · Dec 2009
Quote:
Originally Posted by lmilesw
This is what I would do but be aware that while this usually works just fine your unique situation may be different and it might reset you to the default Atahualpa setting.
  1. Make sure Atahualpa 3.5.3 is activated
  2. Go to ATO>Export/Import settings and Export & Download the Atahualpa Setting File.
  3. In the same area hit the Delete bfa_ata4 button
  4. See how everything looks.
  5. If all is good you are done
  6. If your setting have reverted to a default Upload & Import the Atahualpa settings file you just exported.
Let us know if you try this and the outcome.
Well Guys... I did this and I am still looking for a solution. It did reset entire site setting though but, the saved setting import quickly fixed that.
  #6  
Old Aug 2, 2010, 11:02 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,077 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Have you tried deactivating plugins to see if there area any plugin conflicts?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #7  
Old Aug 2, 2010, 11:31 AM
flawlessshine's Avatar
flawlessshine
 
8 posts · Dec 2009
Quote:
Originally Posted by lmilesw
Have you tried deactivating plugins to see if there area any plugin conflicts?
Thats my next line of attack. It is a fairly big site and I have 113 active plugins. That has been my only issue with WordPress. Its a great platform and you just can't beat the price - I have list of plugins that currently will NOT work on my site due to conflicts with other plugins etc. -

Insights, Count Per Day,
AddQuicktag,
Keyword Statistics,
Featurific for Wordpress,
MaxBlogPress Stripe Ad,
Sociable,
WordPress Exploit Scanner,
wp-Typography
WP Forum Server,
Category Icons,
Are PayPal,
WP Maintenance Mode,
GetSocial,
IDrive for Wordpress,
Mass Custom Fields Manager,
Use Google Libraries,
Facebook Connect,
Comment Reply Notification,
WP-Cycle,
TweetMeme Retweet Button,
Category Icons,
Lock Out,
All-In-One SEO,
W3 Total Cache,
WP-PageNavi,
Dynamic Content Gallery,
job-manager,
WP Footer HTML,
Greg's High Performance SEO,
Custom Post Background,
CSS BackGround,
custom-post-type-ui,
Qoate Newsletter Signup,
wp-options-manager,
plugins-garbage-collector,

I always try the upload via ftp because it is amazing how many plugins download incomplete and then will not install. I'm on a Denver 7GB broadband connection wired with only 7 hops to my site too - so I don't believe it's server performance.

I'll let you know - as I have to be in the right frame of mind to endure sometimes the hours it takes to find conflicting plugins. If only there was a way to circumvent that tedious process (plugin conflicts), probably WordPress would cost a pretty penny!
  #8  
Old Aug 2, 2010, 11:53 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,077 posts · Jul 2009
Central New York State USA
113 plugins? Wow and I though I ran a lot. What I do is deactivate all of them to see if the problem goes away. If the problem still exists Just reactivate and start looking for another solution. If the problem does not exist I start activating plugins several at a time and testing. Then you just narrow it down from there.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Bookmarks

Tags
admin dashboard, atahualpa 3.5.3, html/css inserts page, widgets, wp 3.01

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why Fields in the Atahualpa 3.3.3 does not expand? css inserts, html inserts krystyna New Versions, & Updating 3 Oct 28, 2010 12:22 PM
ADD HTML/CSS Inserts -- 3.5.1 --- Need to remove default CSS Inserts ortho New Versions, & Updating 0 Jun 23, 2010 03:17 PM
Re: Add html/css inserts RichardMathiason Atahualpa 3 Wordpress theme 4 Jun 9, 2010 01:36 PM
HTML/CSS inserts in Atahualpa 3.4.1 (for custom header image slider) csb Header configuration & styling 3 Nov 16, 2009 07:02 PM
[SOLVED] why Fields in the Atahualpa 3.3.3 does not expand? css inserts, html inserts ppat2 New Versions, & Updating 3 Jun 2, 2009 05:41 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:21 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.