Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating »

add widgets broken in 3.5.1


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Jun 20, 2010, 11:34 PM
lwoirhaye
 
6 posts · Jun 2010
add widgets broken in 3.5.1

I don't know how else to say it: this useful feature is not longer
usable.

I'm a new member here but I've been working with this theme for awhile.

3.5.1 not only screws up or does not display older adder widgets, it
also does not, in my work with it, sufficiently or reliably support
adding of new ones.

Just a fact. I may have to go back to an earlier version to get my
widgets back.
  #2  
Old Jun 21, 2010, 05:12 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,382 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
You are the first to rporta problem like this with 3.5.1 but you haven't given enough information to let us help you.
1) what version did you upgrade from?
2) what version of wp?
3) What is the URL?
4) have you tried everything mentioned in http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=6606
5) has anything else changed at your site? Did the host change anything? Did you upgrade something else at the same time as upgrading Atahualpa?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Jun 21, 2010, 10:08 AM
lwoirhaye
 
6 posts · Jun 2010
1. I upgraded from 4.6

2. WP 2.9.1 I think

3. http://malibumentor.com/blog

4. I've wrestled with this issue for several hours and combed through the forum at length looking for solutions.

5. no.

This conditional code to make a widget appear beneath post 1 worked in the earlier version:

Code:
<?php if ( $bfa_ata['postcount'] == 1 ) { ?>

<?php bfa_widget_area('name=widget2'); ?>

<?php } ?>
It may be a syntactical issue. I don't know PHP. This code is copied from the instructions within the theme admin. The widget simply does not get created.

I should clarify that it is not that widgets cannot be created in the center column, it is that the widget that appears, conditionally in the loop no longer functions, but did function with the above PHP in the earlier version of the theme.
  #4  
Old Jun 21, 2010, 10:35 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,382 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
I have just copied that code and pasted it into The LOOP in my test 3.5.1 site with WP 2.9.2, I visited the page, then went back to dashboard->Appearances->Widgets and the widget are is there. I add a widget and it displays

When I go to your oage, I see a widget at the top of your center area, an RSS widget. Are you looking for something else?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Jun 21, 2010, 11:04 AM
lwoirhaye
 
6 posts · Jun 2010
Thanks for looking at it. The widget you see - the RSS window, is not conditional, it appears on every page. It also is put in above the loop. This does not seem to be a problem.

It is the placing of the widget within the loop that I'm having no luck with. This placement worked perfectly in the earlier version.

I've tried placing the widget both inside the <post> and after it, but since it doesn't get created I've seen a way to troubleshoot the issue further.

This is how I presently have it configured:

Code:
<!-- / Post -->

<?php if ( $bfa_ata['postcount'] == 1 ) { ?>

<?php bfa_widget_area('name=widget2'); ?>

<?php } ?>
Is this correct in the current version?

It seems to have worked in the older 4.6 era theme. I even tried hardcoding the php into the index.php file but that did not create the widget either.
  #6  
Old Jun 21, 2010, 11:24 AM
lwoirhaye
 
6 posts · Jun 2010
I managed to create the widget, but only by removing the conditional php. The widget can be made to appear below all posts, but when the php is put back in to make it appear after post 1, it does not appear in the blog.

The issue seems to be that the present theme has trouble creating widgets that have conditional php for where they appear in the post loop. When the conditional php is removed the widget can be created, but when the widget is enclosed within the conditional php again, it fails to appear on the front end.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to add widgets above and below right & inner right sidebars. brownkidd Sidebars & Widgets 0 Jan 13, 2010 03:46 PM
Can I add widgets to the center column? gaz7575 Sidebars & Widgets 24 Jan 12, 2010 08:01 AM
[SOLVED] How to add/customize widgets? lilbuggr Sidebars & Widgets 2 Jan 1, 2010 02:57 PM
How to add CUSTOM widgets to specific pages only cab262 Sidebars & Widgets 1 Dec 9, 2009 11:42 AM
Can't add widgets to either sidebar catchthewind Sidebars & Widgets 7 Nov 11, 2009 09:42 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:35 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.