Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

Firefox and Safari show 3 columns. IE only shows 2. How do I resolve?


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Dec 19, 2008, 09:12 AM
rwang
 
6 posts · Dec 2008
Firefox and Safari show 3 columns. IE only shows 2. How do I resolve?

First of all, congratulations on a great release. 3.1 looks as beautiful as it is to manage and admin. This theme rocks. Thanks for your awesome release.

However, there is a problem I've had since the 3 column approach was introduced. I'm not sure if it's user error or if it's in the code. If you take a look at http://blog.softwareinsider.org in Safari or Firefox, you get the 3 columns. In IE it shows just the left sidebar and then the right sidebar is jumbled towards the end. Any ideas on how to fix this?

Thanks in advance!

R
  #2  
Old Dec 19, 2008, 09:46 AM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,765 posts · Oct 2008
Munich, Germany
It appears that you have inserted text for this post http://blog.softwareinsider.org/2008...in-the-clouds/ from a Word document and that somehow added microsoft tags such as
HTML Code:
<!--[if gte mso 9]>
which means "print this only if this is greater or equal Microsoft Office 9". Firefox etc. don't care about that Microsoft specific tag that's why it works in those browsers.

All other single post pages work, only the single post page for that post and the homepage (because it contains that post) don't work.

Try editing that post starting at "The bottom line - SaaS platforms continue to morph into cloud computing", i.e. by pasting the text into a text editor first (so it drops the MS Office formatting) and pasting it into WordPress from there.

Or use the "Paste from Word" button in the Wordpress editor. If that button is not visible it should appear when you press ALT+SHIFT+Z
  #3  
Old Dec 19, 2008, 02:59 PM
rwang
 
6 posts · Dec 2008
Flynn, thanks a ton. i took out the code but still have the same issue. Any other ideas?

http://blog.softwareinsider.org/2008...in-the-clouds/

R
  #4  
Old Dec 19, 2008, 05:27 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,765 posts · Oct 2008
Munich, Germany
Both that page and your homepage work for me now in both IE6 and IE7. Maybe you'll have to click reload 1-2 times as you might be getting the old page

Or which page does still not show the right sidebar?
  #5  
Old Dec 19, 2008, 05:37 PM
rwang
 
6 posts · Dec 2008
Got it. Flynn you were right on the money. Thank you! I've now removed everything that has a MSO reference and this has helped. It now displays on IE. Only thing is it hangs for a bit before it displays. Is that normal?
  #6  
Old Dec 19, 2008, 05:38 PM
rwang
 
6 posts · Dec 2008
by the way, where do i donate. this stuff is cool!
  #7  
Old Dec 19, 2008, 06:17 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,765 posts · Oct 2008
Munich, Germany
There's still a bit of Microsoft code in http://blog.softwareinsider.org/2008...-the-street-2/

PHP Code:
<class="title"> <xml> <:WordDocument> </w><:View>Normal</w> <:Zoom>0</w> <:PunctuationKerning /> <:ValidateAgainstSchemas /> <:SaveIfXMLInvalid>false</w> <:IgnoreMixedContent>false</w> <:AlwaysShowPlaceholderText>false</w> <:Compatibility> <:BreakWrappedTables /> <:SnapToGridInCell /> <:WrapTextWithPunct /> <:UseAsianBreakRules /> <:DontGrowAutofit /> </w> </xml>< ![endif]--><xml> <:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w> </xml>< ![endif]--><!--[if !mso]><span class="mceItemObject"  classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></span></p>
<
p><mce :style>< !</p>
<
p>st1\:*{behavior:url(#ieooui) }</p>
<p>--></p
and

PHP Code:
</mce
The homepage is a bit slow at first load, as you said.

You could consider to show only post excerpts on the homepage, without sociable icons, that would be one way to reduce load times. Or reduce the amount of posts on the front page. You have many plugins and widgets, too, but the single post pages load reasonably fast so the amount and combined weight of the posts on the front page seem to be causing the load time.


Re: Donation: I have a Paypal "Donate" link at the top of each page here

Bookmarks

Tags
atahualpa 3, ie issues, internet explorer issues, right sidebar

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Trouble with Safari vs. Firefox sonaminhas Forum How-To 6 Jun 30, 2009 06:08 AM
Firefox shows 404 Error when accessing pages joehandsome Atahualpa 3 Wordpress theme 3 May 6, 2009 08:40 AM
Google Translate widget shows way to right of sidebar in Firefox daisy24 Sidebars & Widgets 2 Mar 24, 2009 05:14 PM
Added header images, now none show on Firefox, Safari, etc. ldaily Header configuration & styling 5 Mar 13, 2009 05:36 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:29 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.