Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Page & Category Menu Bars »

WAMP local server giving 404s for pages


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Oct 7, 2009, 09:17 AM
StudioGal
 
174 posts · Feb 2009
St. Augustine FL
WAMP local server giving 404s for pages

Hi, I'm using WAMP to develop a client website on my computer before I go live with it.

I've set the server up correctly and have no trouble getting the dashboard and my changes to the Atahualpa settings to work.

I'm using a static page for the home page, and am using pages rather than posts for the rest of the site.

However, when I click on the page links (other than the home page), I'm getting 404 errors. Any idea what's going wrong here?

Thanks!
  #2  
Old Oct 7, 2009, 10:17 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
21,980 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
what have you got your permalinks set to? if other than default, try switching back to default.
Also try it with the default theme
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Oct 7, 2009, 10:36 AM
StudioGal
 
174 posts · Feb 2009
St. Augustine FL
I followed the procedure in the Codex at

http://codex.wordpress.org/Creating_a_Static_Front_Page

so in step 3, I set the permalinks to /%pagetitle%

though I admit to totally guessing what that tag should be since I can't find any reference to it! (You'd think they'd tell you on that page, right?)

So do you still recommend I go back to the default settings? I don't want to mess up the static pages.

Thanks!
  #4  
Old Oct 7, 2009, 01:34 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
21,980 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
go back to dashboard->settings->permalinks->Common Settings and select "Default' and try it that way.
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Oct 7, 2009, 01:49 PM
StudioGal
 
174 posts · Feb 2009
St. Augustine FL
Yes, that got the pages to come up. Thanks.

However, the default setting for permalinks isn't so good for SEO purposes. Any chance we can get around that?

Another thing that I don't "get" is that the page "name" comes up as the title (H1) on the page - which also looks odd. But I do want a title on the page, just not the name of the page.

Really appreciate your help! THANKS.
  #6  
Old Oct 7, 2009, 02:13 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
21,980 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
try creating an htaccess file
__________________
If you like my help, please consider donating. I am happy to provide greater detail on this and other topics if you hire me. Please send detailed support requests to me as a private message, thank you.
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Transfer Atahualpa site to a new server gungo Atahualpa 3 Wordpress theme 4 Oct 3, 2009 04:35 PM
Tables Work in Firefox But Giving Me Nightmares In IE mhighste Atahualpa 3 Wordpress theme 0 Sep 2, 2009 08:06 PM
How to move customized Atahualpa from one server to another... dennisfreud Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Aug 26, 2009 06:57 PM
[SOLVED] Forum Server plugin mjg Plugins & Atahualpa 2 Jul 26, 2009 04:20 PM
New server for forum coming soon Flynn Forum How-To 1 Apr 20, 2009 08:10 AM


All times are GMT -6. The time now is 09:10 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.