Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme »

[SOLVED] Permalink or 404 error - page not displaying correctly


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old May 19, 2009, 09:26 AM
woolef
 
10 posts · May 2009
Help [SOLVED] Permalink or 404 error - page not displaying correctly

Hi there

Brilliant theme and by far the most configurable at wordpress.org! My mate is very pleased with the website I've just put together for him.

URL: http://www.ashleytempestengineering.com/

My problem: when I type in a non-existent url I get the 404 page but I also get a lot of what looks like php, css and html. Have a look at http://www.ashleytempestengineering.com/id2.html and you'll see what I mean.

If I set my permalinks to 'default' I get the standard browser '404 page not found' message.

When I set my permalinks to Month and name (/%year%/%monthnum%/%postname%/) I get the page showing the script as above.

I'm using Linux at the UK Fasthosts if that is any indication. I'm a bit stuck with what to do so if anyone can offer a suggestion I'd be very grateful.

Cheers
  #2  
Old May 19, 2009, 07:14 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,382 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Something is causing the top part of the page to not be generated. Adding the missing code taken from the source of your main page, does give the expected

Not Found
Sorry, but you are looking for something that isn't here.

First thing to figure out is if this is a Atahualpa issue or WordPress issue. Try changing to the default theme and link to a bad page, what happens?

If the problem shows up, try reinstalling the WordPress source code
If it doesn't show up, reinstall the Atahualpa theme and see if that fixes it.
  #3  
Old May 20, 2009, 03:32 AM
woolef
 
10 posts · May 2009
Thanks for replying juggledad.

I swapped to the default theme and on requesting a non-existent page I get the standard browser 'page not found' so all seems to be working ok with Wordpress.

I then deleted the atahualpa 3.3.3 theme and uploaded V3.2. The problem still persists for me with V3.2 so I uploaded V3.3.3 again.

I uploaded atualpha V3.3.3 to another wordpress blog I have that is hosted by another hosting company. The 404 error page and permalinks work fine on that wordpress install.

Could this problem be pointing towards my hosting?

Last edited by woolef; May 20, 2009 at 04:14 AM.
  #4  
Old May 20, 2009, 06:45 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,382 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
it does seem that way.Do you know what version of PHP the host is running? An easy way to check is to install the wp-security plugin (http://semperfiwebdesign.com/custom-...security-scan/). then copy and paste here the System Information Scan. People have had some 'interesting' issues when running PHP 4.x
  #5  
Old May 20, 2009, 06:52 AM
woolef
 
10 posts · May 2009
Code:
System Information Scan
Operating System : Linux
Server : Apache/1.3.41
Memory usage : 14.54 MByte
MYSQL Version : 5.0.45
SQL Mode : MYSQL40,HIGH_NOT_PRECEDENCE
PHP Version : 5.2.6
PHP Safe Mode : Off
PHP Allow URL fopen : On
PHP Memory Limit : 32M
PHP Max Upload Size : 20M
PHP Max Post Size : 8M
PHP Max Script Execute Time : 30s
PHP Exif support : Yes ( V1.4 )
PHP IPTC support : Yes
PHP XML support : Yes
It all looks up to date, or at least within specs for WP :\
  #6  
Old May 20, 2009, 07:04 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,382 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Quick reply! - Since the cutoff code is at the end of the code generation for the Recent_comments widget, would ou remove that widget and see what happens?

Bookmarks

Tags
404, permalink

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
custom 404: Dunstan-style Error Page Plugin twincascos Plugins & Atahualpa 3 Dec 20, 2010 09:26 AM
How to customize 404 error page? wfzimmerman Atahualpa 3 Wordpress theme 16 Mar 7, 2010 08:11 AM
[SOLVED] blog not displaying correctly in safari pltrace Header configuration & styling 3 Sep 28, 2009 03:41 PM
[SOLVED] Safari not displaying page menu bar and post footer correctly chinnerz Atahualpa 3 Wordpress theme 4 May 31, 2009 10:52 PM
404 error seneque Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Apr 11, 2009 11:20 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.