Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » New Versions, & Updating »

Validation error with new widget in footer


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Dec 19, 2011, 05:36 PM
tracytrends's Avatar
tracytrends
 
15 posts · Dec 2011
USA
Validation error with new widget in footer

I was able to enter the code for a custom footer and it validated after removing the lines Katy suggested, but only when the widget is empty.

If I fill the widget with a text box, it no longer validates. (I just upgraded but had this issue in 3.7.1 too)

It has something to do with the slashes and how the textwidget is being read. I'm new to WP, atahualpa, css, and php.

Here are the W3C errors:

Line 370, Column 61: an attribute value must be a literal unless it contains only name characters

…_2" align="left" valign="top"><div id=\"text-18\" class=\"header-widget widget…✉

You have used a character that is not considered a "name character" in an attribute value. Which characters are considered "name characters" varies between the different document types, but a good rule of thumb is that unless the value contains only lower or upper case letters in the range a-z you must put quotation marks around the value. In fact, unless you have extreme file size requirements it is a very very good idea to always put quote marks around your attribute values. It is never wrong to do so, and very often it is absolutely necessary.

Line 370, Column 61: character "\" is not allowed in the value of attribute "id"

…_2" align="left" valign="top"><div id=\"text-18\" class=\"header-widget widget…✉

It is possible that you violated the naming convention for this attribute. For example, id and name attributes must begin with a letter, not a digit.

Line 370, Column 79: an attribute value must be a literal unless it contains only name characters

…align="top"><div id=\"text-18\" class=\"header-widget widget_text\">

<div cl…✉
You have used a character that is not considered a "name character" in an attribute value. Which characters are considered "name characters" varies between the different document types, but a good rule of thumb is that unless the value contains only lower or upper case letters in the range a-z you must put quotation marks around the value. In fact, unless you have extreme file size requirements it is a very very good idea to always put quote marks around your attribute values. It is never wrong to do so, and very often it is absolutely necessary.

Line 370, Column 106: "widget_text" is not a member of a group specified for any attribute

…-18\" class=\"header-widget widget_text\"> <div class="textwidget">test</div>



This is what I have in my footer area:

HTML Code:
<?php bfa_widget_area('name=My widget area&cells=4&align=1&align_2=9&align_3=7&width_4=700&before_widget=<div id="%1$s" class="header-widget %2$s">&after_widget=</div>'); ?>

Copyright &copy; %current-year% %home% - All Rights Reserved


If you could shed some ideas, I appreciate your time,
Tracy

Last edited by juggledad; Dec 19, 2011 at 06:29 PM.
  #2  
Old Dec 19, 2011, 06:32 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,245 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
my guess is that the change you made messed something up or when the site is passed to the validator it trys to ecape the " with a \ or something. Without having the url of the site it is hadr to tell
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Dec 20, 2011, 05:00 AM
tracytrends's Avatar
tracytrends
 
15 posts · Dec 2011
USA
Thank you for trying to help. Here is a clean page (no errors except the footer test box)

http://www.kidsandmoneytoday.com/privacy-policy/

When you say 'the change you made,' I assume this means adding the footer and deleting the 'p' line references.

I know when we add/delete things sometimes coding snips are left behind, so if I need to somehow reset, I can do that. If I reset by deleting all footer coding (ATO>style & edit footer) & delete all corresponding widgets (ATO>add new widget areas), the page validates. When I re-add footer coding and removed four 'p' line references, the page validates. But when I drag a widget into the newly created footer widget box (appearance>widgets), the 4 errors show up (per widget area).

The errors show red slashes in these parts of the coding from my original post: id=\ (first two errors) and class=\ and text\" .

Thank you again for trying to help. Another idea I had was to just put a table in the footer area (ATO>style&edit footer), but the validator did not like my basic html in that location, and of course this is less flexible for quick changes.

Tracy

Last edited by tracytrends; Dec 20, 2011 at 05:26 AM.
  #4  
Old Dec 20, 2011, 05:35 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,245 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Please go to ato->export/import settings and export your settings and attach them to a reply (the paper clip icon)

what happens if you shut off all plugins?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Dec 20, 2011 at 07:15 AM.
  #5  
Old Dec 20, 2011, 07:57 AM
tracytrends's Avatar
tracytrends
 
15 posts · Dec 2011
USA
Same 4 errors with plugins deactivated.

Trying file attach again. Just incase, I also uploaded it here:

http://www.tracytrends.com/ata-wwwki...m-20111220.txt

thanks for your patience,
Tracy
Attached Files
File Type: txt ata-wwwkidsandmoneytodaycom-20111220.txt (16.0 KB, 266 views)
  #6  
Old Dec 20, 2011, 08:00 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,245 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
What widget did you put in it and what is the exact info you put in the widget?
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Tags
add new widget areas, w3c validation

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Widget Area validation error in W3.org mimi Sidebars & Widgets 4 Dec 6, 2011 04:17 AM
Sticky footer not working on certain pages, plugin clash/error lakewooditsupport Center area post/pages 19 Nov 30, 2011 01:58 PM
[SOLVED] Error on bfa footer sinar Page & Category Menu Bars 7 Dec 9, 2009 12:14 PM
Parse error near the footer David Wallace Atahualpa 3 Wordpress theme 5 Oct 15, 2009 08:45 AM
XHTML Strict Validation Error, Possibly from comments.php cyboc Comments, trackbacks & pings 0 Sep 9, 2009 01:57 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:42 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.