Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Plugins & Atahualpa »

Plugins (widgets?) stopped working/ disappeared! HELP


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Oct 21, 2011, 04:27 AM
Cherry
 
3 posts · Oct 2011
Unhappy Plugins (widgets?) stopped working/ disappeared! HELP

The plugins/widgets were working fine until, I think, a few days ago but now something seems to have gone wrong - and I have NO idea WHAT

I am using Ata v3.4.9 with right and left sidebars each containing about 4 to 5 widgets.
All were fine but now
* calendar - is there but posted days not highlighted
* categories - "select a category" visible but nothing to select
* sitemap - empty
* collapsing archives - completely disappeared apart from the title
* recent comments - says "no comments" - not true
* who's online - always "0" - not true
* contact form - clicking on contact form link returns a "Not Found"

I am totally lost.

The only changes I've made in the last few days are:
* making 1 post
* upgrading about 4 plugins (can't remember which ones though)

The strange thing is, they seem to come back to life when I'm LOGGED IN...
I haven't tested them all, but archives and comments are definitely back and VISIBLE when I'm logged in. Log out, and they're gone...
No good for non-WP-using visitors...

Please help
  #2  
Old Oct 21, 2011, 05:29 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,315 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
sounds like you have a plugin that requires you to be logged in
1) start up two browsers, like Firefox and Safari
2) log into your site in Firefox, and visit it without signing in Safari
3) in Firefox, disable all plugins
5) in Safari, check to see if the widgets show up

if they do, activate a couple plugins at a time and check to see it the widgets show up. When they don't, you will know what plugin is causing the issue.

Atahualpa is now at version 3.7.1 you may want to update
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #3  
Old Oct 21, 2011, 06:26 AM
Cherry
 
3 posts · Oct 2011
THANK YOU !!!
I followed your instruction and it worked!
The culprit was the "Visitor Maps and Who's Online"

I couldn't be bothered to figure out WHY it went wrong, so I simply deleted that plugin - and my blog is working OK again. Problem solved!

Yes, I would love to upgrade my Atahualpa - it's just the worry that something could go seriously wrong by upgrading that is holding me back (a simple plugin upgrade causing a mess like this one... can't imagine what I'd do if Ata upgrade collapsed)...hopefully I will in a couple of months time after I've done enough research

Thanks again!
  #4  
Old Oct 21, 2011, 06:36 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,315 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
You can have both versions installed at the same time and activate the latest and if you have problems, swap back to your original.

As always, do a database backup before making any major changes to your site.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Oct 21, 2011, 01:20 PM
Cherry
 
3 posts · Oct 2011
THANK YOU for all your help, juggledad

Will definitely try upgrading Ata that way
(Might end up being back here soon...)

Bookmarks

Tags
disappeared, plugins, sidebars, stopped working, widgets

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tabbed widgets plugins styles not working ragdoll Plugins & Atahualpa 1 Aug 7, 2011 02:06 PM
RSS Stopped Working Unexpectedly tender82 RSS, Feeds & Subscribing 1 Jul 22, 2010 11:01 PM
Widget columns stopped working Kudzu Installing & running WordPress 0 Mar 22, 2010 03:06 PM
%comments in footer stopped working Dimitre Post-Kicker, -Byline & -Footer 4 Feb 21, 2010 01:36 PM
[SOLVED] Applying Customizations Stopped Working CocteauBoy Atahualpa 3 Wordpress theme 2 Jun 8, 2009 05:48 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:59 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.