Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

HELP - custom widget areas no longer work in 3.6.7


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Jul 10, 2011, 12:26 PM
azazure
 
25 posts · Jan 2011
Gilbert, AZ
HELP - custom widget areas no longer work in 3.6.7

I finally got brave and decided to upgrade to 3.6.7 (using WP 3.2) after reading that my custom widget areas would still work. The upgrade did create the custom widget areas (I have 4) but none of the widgets work now. I looked at index.php and don't even see where the code is located to create my custom widgets even though they show up in Administration. I'm totally confused and my site is down until I can resolve this. I have searched the forums for the answer so I guess I'm the only fool who can't figure this out! LOL
  #2  
Old Jul 10, 2011, 01:02 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,111 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Where were the custom widget areas and is that code showing in 3.6.7?
Did you do a manual or automatic upgrade?

If some of the widget areas where placed in one of the center column areas there is currently no way to replicate in 3.6.7 without modifying a theme file. This will hopefully be addressed in a future release.

If you did the recommended manual upgrade you can just activate that install to at least get you working.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Jul 10, 2011, 01:13 PM
azazure
 
25 posts · Jan 2011
Gilbert, AZ
The custom widget area in the footer is fine. I have 3 custom widget areas in the center column which don't display my widgets - no errors, just no widgets! I did an automatic update instead of a manual update, why would there be a difference? Is it that the custom widget areas would only work if you do a manual update? I don't remember reading that.

Anyway, I have put too much work and time into this upgrade and I'd rather not go backwards, I'd rather keep moving forward to resolve the issue. What's the best approach? I'd rather modify an additional theme file rather than overwrite everything I just modified.

Thanks for your help!
  #4  
Old Jul 10, 2011, 01:15 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,379 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
You need to put the 'New widget area' code into index.php
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #5  
Old Jul 10, 2011, 01:22 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,111 posts · Jul 2009
Central New York State USA
First of all you don't have to overwrite anything to "go back". All you have to do is go to wordpress.bytesforall.com and download the previous version and then follow the instructions for a manual upgrade in Upgrading FAQ.

If you want to add the widget areas you will need to edit the index.php file and add the widget code in the appropriate areas. My suggestion would be to edit a copy of index.php and instead of overwriting the current file just rename it before uploading the new one. That way if it doesn't work you can just delete the one you just uploaded and rename the original back to index.php.

You can hopefully, by looking at the code of index.php, determine where the new widget area code should go.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #6  
Old Jul 10, 2011, 01:28 PM
azazure
 
25 posts · Jan 2011
Gilbert, AZ
Thanks you guys, I will try that and report back. It seems weird to me that they would show up at all in the widgets area when they don't appear in the index.php file. Let me get to work and I'll let you know how it goes.
  #7  
Old Jul 10, 2011, 01:59 PM
azazure
 
25 posts · Jan 2011
Gilbert, AZ
I created a widget area above the loop, inside the loop and below the loop - each with a different name. The result was that it created a single mystery widget area with no name instead of creating three different widget areas. When I put a text widget there it appears in all the appropriate places, but I need three distinct widgets for different content. Here is my code:

' <?php // Deactivated since 3.6.5
# include 'bfa://content_above_loop';
// Uses the following static code instead: ?>
<?php bfa_widget_area('Center Above Loop'); ?>
<?php bfa_next_previous_page_links('Top'); // For MULTI post pages if activated at ATO -> Next/Previous Navigation: ?>
<?php if( is_category() AND function_exists('page2cat_output')) { page2cat_output($cat); } // For the plugin Page2Cat http://wordpress.org/extend/plugins/page2cat/ ?>

<?php while (have_posts()) : the_post(); $bfa_ata['postcount']++; ?>

<?php // Deactivated since 3.6.5
#include 'bfa://content_inside_loop';
// Uses the following static code instead: ?>
<?php bfa_next_previous_post_links('Top'); // For SINGLE post pages if activated at ATO -> Next/Previous Navigation ?>
<?php /* Post Container starts here */
if ( function_exists('post_class') ) { ?>
<div <?php if ( is_page() ) { post_class('post'); } else { post_class(); } ?> id="post-<?php the_ID(); ?>">
<?php } else { ?>
<div class="<?php echo ( is_page() ? 'page ' : '' ) . 'post" id="post-'; the_ID(); ?>">
<?php } ?>
<?php bfa_post_kicker('<div class="post-kicker">','</div>'); ?>
<?php bfa_post_headline('<div class="post-headline">','</div>'); ?>
<?php bfa_post_byline('<div class="post-byline">','</div>'); ?>
<?php bfa_post_bodycopy('<div class="post-bodycopy clearfix">','</div>'); ?>
<?php bfa_post_pagination('<p class="post-pagination"><strong>'.__('Pages:','atahualpa').'</strong>','</p>'); ?>
<?php bfa_post_footer('<div class="post-footer">','</div>'); ?>
<?php bfa_widget_area('Center Inside Loop'); ?>
</div><!-- / Post -->

<?php endwhile; ?>

<?php // Deactivated since 3.6.5
# include 'bfa://content_below_loop';
// Uses the following static code instead: ?>
<?php bfa_next_previous_post_links('Middle'); // Displayed on SINGLE post pages if activated at ATO -> Next/Previous Navigation: ?>
<?php bfa_get_comments(); // Load Comments template (on single post pages, and static pages, if set on options page): ?>
<?php bfa_next_previous_post_links('Bottom'); // Displayed on SINGLE post pages if activated at ATO -> Next/Previous Navigation: ?>
<?php bfa_archives_page('<div class="archives-page">','</div>'); // Archives Pages. Displayed on a specific static page, if configured at ATO -> Archives Pages: ?>
<?php bfa_next_previous_page_links('Bottom'); // Displayed on MULTI post pages if activated at ATO -> Next/Previous Navigation: ?>
<?php bfa_widget_area('Center Below Loop'); ?>

<?php /* END of: If there are any posts */'

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiple custom widget areas not working in 3.6.7 rjh4242 New Versions, & Updating 1 Jun 26, 2011 07:33 PM
[SOLVED] Deleting Custom Widget Areas rickheck Sidebars & Widgets 1 Jun 28, 2010 03:04 PM
[SOLVED] Custom Widget alignment doesn't work conon Sidebars & Widgets 2 May 10, 2010 02:20 PM
[SOLVED] Deleted custom widget areas still showing talbin Sidebars & Widgets 2 Mar 23, 2010 11:40 AM
3.2 to 3.3.2 Update: %author-linked% in ByLine does not longer work Mariosagt Post-Kicker, -Byline & -Footer 3 Apr 14, 2009 09:25 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:32 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.