Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Sidebars & Widgets »

NextGEN-Gallery


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Apr 4, 2009, 04:50 PM
varkis
 
6 posts · Apr 2009
Social Bookmarks NextGEN-Gallery

I installed your themes it is great, I just have a problem with NextGEN-Gallery is not showing up nighther side any suggestion will be greatly appreciated.

Thank you
wally
  #2  
Old Apr 5, 2009, 09:11 AM
paulae's Avatar
paulae
 
1,332 posts · Feb 2009
Wordpress 3.4.1, Atahualpa 3.7.7
Did you create a gallery using NextGen?

In your widgets area, you should see the NextGen Slideshow and widget. Add one of them to your sidebar, then edit it to point to your gallery.
  #3  
Old Apr 5, 2009, 10:23 AM
varkis
 
6 posts · Apr 2009
I did per your suggestion but I still do not see anything on the sidebard
Thank you
wally
  #4  
Old Apr 5, 2009, 11:55 AM
varkis
 
6 posts · Apr 2009
I was able to see on the left sidebar, but only one picture eventhough I have 5, I tryed with slide show too. any suggestion?
thank you
  #5  
Old Apr 5, 2009, 05:01 PM
Flynn's Avatar
Flynn
 
3,765 posts · Oct 2008
Munich, Germany
I created a gallery on a page http://wp27.bytesforall.com/nextgen-gallery/

See attachments for how my settings looks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	nextgen1.gif
Views:	874
Size:	43.6 KB
ID:	80  Click image for larger version

Name:	nextgen2.gif
Views:	794
Size:	41.0 KB
ID:	81  
  #6  
Old Apr 13, 2009, 05:36 PM
paulae's Avatar
paulae
 
1,332 posts · Feb 2009
Wordpress 3.4.1, Atahualpa 3.7.7
I had NextGen working at one point, but now I can't get the slideshow function to work. I made sure the path to the imagerotator.swf is there, the wp header thing is in the index.php, and now I don't know what else to try.

I've deactivated and even deleted the plugin, redownloaded it and reinstalled it, to no avail. A gallery page will show the link for the slideshow, but clicking on it produces a big blank area on the page, no slideshow. The Cooliris function works.

I like the lightbox effect you have for the screencaps here. What did you use for that?
  #7  
Old Jun 2, 2009, 09:47 PM
krystyna
 
121 posts · Apr 2009
I can't get it to work either (and I am testing the sidebar so I can get this to work in the header). All I get is that flash pre-load image on the black background.
  #8  
Old Jun 3, 2009, 01:38 PM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,244 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
what's your url? How did you create the code you inserted, did you use Word, or a text editor? Just wondering if any 'formating' characters got into the code
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support
  #9  
Old Jun 3, 2009, 04:53 PM
krystyna
 
121 posts · Apr 2009
Quote:
Originally Posted by juggledad
what's your url? How did you create the code you inserted, did you use Word, or a text editor? Just wondering if any 'formating' characters got into the code
There's no real extra code associated with it is there?

I created a Gallery in Next Gen

I put the NextGen slideshow widget into the sidebar.

Referenced the Gallery I created in the widget, clicked done, save, and ... just that black image with the rotating white loader.
  #10  
Old Jun 4, 2009, 07:31 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,244 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Do you have the FLASH PLAYER plugin installed in your browser? If not, do a go to http://www.adobe.com/shockwave/download/alternates/ and install it. It's a prereq for NextGen slideshow
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Last edited by juggledad; Jun 9, 2010 at 10:33 AM.
  #11  
Old Jun 9, 2010, 08:28 AM
jules
 
1 posts · Jun 2010
Send a message via MSN to jules
I just launched my wordpress website using a Photocrait theme and used NextGen for my gallery and slideshow.

The only issue I have is that it doesn't work on iphones or safari due to the flash. - is there a way around this? I am far from web designer pro...so be gentle...ha
  #12  
Old Jun 9, 2010, 10:33 AM
juggledad's Avatar
juggledad
 
22,244 posts · Mar 2009
OSX 10.8.5 WP 3.8.x Atahualpa 3.7.x Safari 6.x Firefox 25 XP
Jules - This forum is for users of the ATAHUALPA theme. You need to go ask the author of your theme for help.
__________________
"Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." - Benjamin Franklin
Juggledad | Forum Moderator/Support

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding Search to NextGEN-Gallery drewpasmith Plugins & Atahualpa 10 Jun 17, 2011 06:48 AM
[SOLVED] Gallery breaking problem with NextGEN and Atahualpa acabtp Plugins & Atahualpa 3 Jul 9, 2009 07:06 PM
NextGen Gallery qitt New Versions, & Updating 4 Jun 30, 2009 06:09 AM
[SOLVED] NextGen Gallery not showing up in right sidebar WebWeaver Plugins & Atahualpa 2 May 30, 2009 12:27 PM
Need a search for Nextgen Gallery danzibar Plugins & Atahualpa 1 May 11, 2009 06:53 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:13 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.