Wordpress Themes - WP Forum at BFA
Click Here To DONATE! Support the theme development, get more attention and additional benefits based on your donation level. Your forum name will be highlighted.

Wordpress Themes - WP Forum at BFA » WordPress Themes » Atahualpa 3 Wordpress theme » Page & Category Menu Bars »

Issue with menu animation in IE ?


Build custom WP THEMES, without
coding.
Click here for THEMEFRAME

From the author of Atahualpa, the #1 most
downloaded (700,000+) theme @ wordpress.org
  #1  
Old Oct 18, 2010, 02:37 PM
jmc34
 
19 posts · Oct 2010
Issue with menu animation in IE ?

Hi there,
I am new to Wordpress and themes and I first want to say that I am hugely impressed with the general quality and level of customisation offered by the Atahualpa theme.

I am doing a website for my bike club (push bike) and I am giving a try to Wordpress (and Atahualpa). Once I got my head around the concepts (and with a fair bit of Googling), I was quite happy with the results...

But then, I got a bit disapointed when I opened the site with IE (instead of Firefox)... Yes, I know who would do that!!! Unfortunately, my biker friends are not all techies and Joe Blogg is even less techie...

I am using WP 3.0.1 and Atahualp 3.5.3.

Here is what I have in Firefox...

As you can see, everything is fine (especially in the "red zone" that I hace highlighted).

Then in IE, here is what I get...

As you can see, the menu border went a bit crazzy...
Then, there that extra pixel between the bottom of the menu and the bar at the bottom...

After a few moments trying various options (and pulling hair), I narrowed this down to the "NEW Animate Page Menu Bar" option in the menu section of the theme set up/customisation.

When I turn this option to no, IE starts behaving again...

This is obviously not a massive issue for me, but I thought I would raise it in case there is a workaround.

Thanks in advance.

Jean-Michel
  #2  
Old Oct 18, 2010, 03:18 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,046 posts · Jul 2009
Central New York State USA
The animation on the menu has indeed caused "issues" in some situations. Do you have all the menu related bug fixes installed. It looks like you probably have the sub-menu bug fix in but do you have the 353-01 fix installed?
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #3  
Old Oct 19, 2010, 05:41 AM
jmc34
 
19 posts · Oct 2010
Hi Larry,
I must admit (shame on me ) that I am unsure what menu fix you are referring to.

Is it that one ?

I have not installed it as I was under the impression that it was required when NOT using the WP new menus... As far as I can say I am using teh new menus... To bge clear I defined a menu in WP, then assigned it as the "Menu 1" of the theme and it now remplace the %pages tag in the header...

Would you think I need this fix?

I have downloaded 3.5.3 from here, but wher can I get the 353-01 fix?

Many thanks for your help.

Jean-Michel.

Last edited by jmc34; Oct 19, 2010 at 05:43 AM.
  #4  
Old Oct 19, 2010, 07:55 AM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,046 posts · Jul 2009
Central New York State USA
A lot of this gets confusing and we are hoping to incorporate these fixes in a new version at some point.

The bug fix you mentioned is one that should be applied and here is a link to the 353-01 fix.

The new menu system changed some selectors so even if you are not using the Atahualpa menu the fixes should be in place.
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.
  #5  
Old Oct 20, 2010, 12:28 AM
jmc34
 
19 posts · Oct 2010
Hey Larry,
I finally found some time to try the fix and it worked perfectly.

Many thanks for your help.

As far as you know, is there anything else that must be installed on top of 3.5.3?

Thanks again.

Jean-Michel.
  #6  
Old Oct 20, 2010, 01:04 PM
lmilesw's Avatar
lmilesw
 
10,046 posts · Jul 2009
Central New York State USA
Just look through the New Versions and updating forum and the FAQ. Those have most all the "fixes" in them
__________________
~Larry (CNY Web Designs)
This site should be a membership site since it so full of good stuff.
Please consider donating which gives you access to even more good stuff.

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stop/pause header image animation after 1 full sequence? evster Header configuration & styling 12 Sep 5, 2010 06:22 AM
Animation Speed - Menu Bars Craig Atkinson Page & Category Menu Bars 4 Aug 27, 2010 08:15 AM
Page menu bar issue Antonino Giglio Page & Category Menu Bars 1 May 6, 2010 05:24 AM
[SOLVED] Can't edit posts - edits vanish - Virus? Theme Issue? WP Issue? jfrenaye Atahualpa 3 Wordpress theme 1 Aug 4, 2009 07:14 AM
Menu rendering issue in IE7 brandonhorn Page & Category Menu Bars 1 May 8, 2009 11:19 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:21 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.