Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Forum How-To (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   [SOLVED] How to create a link to (a website) button in the sidebar (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=17516)

Marcel May 10, 2012 12:45 AM

[SOLVED] How to create a link to (a website) button in the sidebar
 
Dear people,

On my website I created two menus (left and right).
In the right menu I installed the search option, social sharing toolkit and a button (under widgets I placed them under right sidebar).
With regard to the button, I first made a "page" from it in Pages and applied this as an image in a page. Thereafter placed it under the right sidebar under widgets.

My website is: http://www.noordzeeresidence-cadzandbad.nl/

My question: How can I create a link (to another website) to the button in the right sidebar?

I hope someone can help me with this.

Warm regards, Marcel

lmilesw May 10, 2012 07:02 AM

It seems like all you need to do is hyperlink the image or am I misunderstanding?

Marcel May 10, 2012 07:14 AM

Yep.
So when I go to "pages" and look for the specific page where I stored the button as an image.

Then I click on the image and I can modify the image.
In the screen that opens, it says: " Link URL". So I filled in the link where I would like to refer to. In this case for example: http://www.roompot.nl
Then I saved these settings. It does save this.

However, going to my webpage: a click on the button does not open a new screen from http://www.roompot.nl

So actually I do not see what I forgot to do.

Sorry for my english.

lmilesw May 10, 2012 07:28 AM

The code you have in the text widget does not have the hyperlink. If you are creating the code in a page you need to change to the HTML editor, copy the code and paste it into the text widget.

Alternatively you could use a plugin such as Smart WYSIWYG Blocks of Content to create the widget which would remove the necessity of copying and pasting the code.

Marcel May 10, 2012 07:45 AM

Dear Emile,

I looked into the html and it says the following:

<p style="text-align: center;"><a href="http://www.roompot.nl"><img class="aligncenter" style="vertical-align: middle;" src="http://www.noordzeeresidence-cadzandbad.nl/wp-content/themes/atahualpa/images/NuReserveren.png" alt="" width="315" height="101" /></a></p>

I believe the "http://www.roompot.nl" is what is included. Is this not right?

Marcel May 10, 2012 08:02 AM

Under widgets
and then right sidebar
I found the following under text:

<img class="aligncenter" style="vertical-align: middle;" src="http://www.noordzeeresidence-cadzandbad.nl/wp-content/themes/atahualpa/images/NuReserveren.png" alt="" width="157,5" height="50,5" />

This is the button-image. Do you mean I have to add here something like:
<a href="http://www.roompot.nl">

??

lmilesw May 10, 2012 09:22 AM

Yes... Perhaps something like
HTML Code:

<a href="http://www.roompot.nl"><img class="aligncenter" style="vertical-align: middle;" src="http://www.noordzeeresidence-cadzandbad.nl/wp-content/themes/atahualpa/images/NuReserveren.png" alt="" width="157,5" height="50,5" /></a>

Marcel May 10, 2012 02:43 PM

YES !!

Thank you very much!

I included: target="_blank" as well so it can be opened in a new window.

Thanks again. This one can be closed.


All times are GMT -6. The time now is 04:18 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.