Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Atahualpa 3 Wordpress theme (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Adding New Fonts? (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=4620)

DannyLife Nov 26, 2009 10:20 AM

Adding New Fonts?
 
Hi, first off.. amazing theme, Im fairly new to all this and finding this theme was honestly inspiring, allowing me to make my blogs look exactly how I want them is extremely fulfilling.

Now, I see that I can change the font family for multiple areas of the theme, but Im a bit of a newbie to this so I have two questions...

1. Which font families are actually available to use for the theme? Is there a list of them anywhere so I know what to enter to change it to my desired font?

2. I have a number of custom fonts that I use for Photoshop etc. Is there a way to upload these and use them with this theme?

Ive had a search round but couldnt find an answer so far, any help would be much appreciated.

Thanks guys!

Danny.L

juggledad Nov 26, 2009 11:29 AM

For the most part, the fonts reside on teh viewers computer. Do a web search on 'web safe fonts' and you can read all about it. this isn't a wordpress or Atahualpa issue, it's a web issue

DannyLife Nov 26, 2009 11:35 AM

Ah, that looks like it will work fine. Thanks for your help!

lmilesw Nov 26, 2009 11:58 AM

There is a plugin called AnyFont that lets you use TrueType and OpenType fonts. I have used it with success. I have not tried this with ATA so I am not sure it will work especially in regards to the item mentioned in the FAQ but I'm going to give it a try.

Sakshin Jan 10, 2010 06:14 PM

Hi.
I'm tryong the Anyfont plugin and it works but; before every newly generated image of an headline I see these two caracters; ">
I think it's a atahualpa thingy cause on other themes it doesn't show.

Any suggestions?

With regards,
Sakshin.

Sakshin Jan 10, 2010 06:37 PM

I found some info in the FAQ here: http://wordpress.org/extend/plugins/anyfont/faq/

But in the index file I cannot find the lines they are referring to. Like:

After enabling the post title replace option on the settings page, all my post titles start with a "> why??

This is quite a common error in themes, but quick and easy to fix, open up your theme's index.php file, look for a line that looks similar to the following:

<h2 class="posttitle"><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2>

The problem lies in the title attribute, it should read:

"Permanent Link to <?php the_title_attribute(); ?>"


Can you please tell me where I can find these lines?

Thanx, Sakshin


All times are GMT -6. The time now is 07:55 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.