Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Header configuration & styling (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   New font styling? (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=16620)

kristal Jan 27, 2012 12:53 PM

New font styling?
 
I added in some html to the header area, and I'm trying to style my links there differently than the links on the rest of my site. No matter what I try, the link styling in the atahualpa settings are overriding it. I've tried putting <span> around the links, tried using css, and even tried putting "important" in the css. Here is what I have in my css right now for them:

Code:

.topcats a:link {
font-weight: normal !important;
color: #353535 !important;
}

.topcats a:hover {
font-weight: normal !important;
text-decoration: underline !important;
color: #98A09E !important;
}

.topcats a:active {
font-weight: normal !important;
text-decoration: underline !important;
color: #98A09E !important;
}

As you can see on my site: http://www.kristalnorton.com/ The text is still blue, but it should be grey. The hover function seems to be working, but the active link function isn't. What am I doing wrong? TIA!

lmilesw Jan 27, 2012 01:21 PM

It all looks good to me except for I think you may misunderstand what active means. Active is the styling that applies when you click on a link. You are probably going to have to add the page id to the menu selector to have the current menu show up differently. It might look something like
HTML Code:

body.page-id-8 .topcat a
for the About page for instance.

kristal Jan 27, 2012 01:26 PM

Yeah, I wanted it to stay grey once you clicked on it, so you're saying I should put
Code:

body.page-id-8 .topcats a:active {
font-weight: normal !important;
text-decoration: underline !important;
color: #98A09E !important;
}

for each page?

Also, I wanted the links to be a grey #353535, which I have in the css, but its showing up the blue that I have in the atahualpa link default color.

Thanks for your help :)

kristal Jan 27, 2012 01:31 PM

I just checked in another browser, and its all messed up in IE.. some of it is bold as well as blue (like my default atahualpa links) :(

lmilesw Jan 27, 2012 02:25 PM

Forget that last suggestion. I just realized that won't work for what you want. I was just trying to throw out ideas and thinking too fast. What happens if you just change the colors in the Atahualpa settings?

If that doesn't work it seems like it will get more involved with putting each link in its own class or id and then styling that class or id along with the id selector for that page.

I wish I could go into more detail but I hope this points you in the right direction.


All times are GMT -6. The time now is 08:13 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.