Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Old Version fixes and change logs (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Atahualpa 3.5.3 released (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=8405)

sjolyjuly Sep 22, 2010 11:47 AM

Hi, again. I updated to 3.4.9 which was the version available on the Wordpress theme page. I used the automatic update on the theory that I was going to update anyway, regardless of the outcome, and planned on just making whatever fixes were required. I backed up but so far looks like I don't need it. I reinstalled google analytics. So far I'm pleased. I had visions of my entire web page being wrecked but that didn't happen. :):):):)

Is there any chance that a future revision can include a summary comments section on the front page like some other themes have? Please pass this request along. That was the one thing that I couldn't get with ATA but other factors outweighed that preference. ATA would be perfect (my opinion) if comments could be seen on the front. As it stands, every post has its own comments which are largely invisible.

paulae Sep 22, 2010 11:49 AM

The latest version is 3.5.3. It has support for the new Wordpress menu system, so it's very worth upgrading.

As for the comments showing on the front page, just use a widget in a sidebar to show excerpts of the comments, as in my right sidebar at http://larchmontgazette.com.

sjolyjuly Sep 22, 2010 04:16 PM

The Gazette was a nice site. Hope it's working out for you. Are all the bugs worked out of ATA 3.5.3?

sjolyjuly Sep 22, 2010 04:22 PM

More: Is there an automatic 3.5.3 WP update somewhere, like the 3.4.9 update on the WP themes page?

And while I'm at it, is there a way to change the title font?

thanks.

lmilesw Sep 22, 2010 06:29 PM

Even if there was an auto upgrade I would recommend against it. By manually upgrading you will still have your old version in place so you can grab any images, etc. that you need along with having the ability to go back to the previous version if anything is not quite right.

The font for the blog title is set in ATO>Style & edit Header Area>Blog Title.

sjolyjuly Sep 24, 2010 08:19 AM

Thanks. I'll remember that for my next upgrade.

Can someone recommend a plugin to put comment summaries on the front page? I kind of got lost in the options on the comment plug in page.

Also, I want to eliminate the 'categories' section on the front page. Advice?

Many thanks for all the information.

lmilesw Sep 24, 2010 09:33 AM

  • Have you checked out any at wordpress.org?
  • Do you want the comments in the sidebar or on the page?
If the categories that is in the sidebar is not there because of a widget you placed there it is a default widget. This will go away when you put a widget in the sidebar.

sjolyjuly Sep 24, 2010 01:25 PM

Yes, the available plugins are part of WP.org.

I want the comment summary on the front page.

I don't understand using widgets in ATA. The widget page doesn't allow any changes with this theme although this is not true with other themes. No modifications are allowed here. I would SO like to know that I was wrong about that.

Thanks.

sjolyjuly Sep 24, 2010 01:29 PM

Sorry. I didn't know I hadn't answered your questions until I had submitted and had another chance to look at your comment.

I want the comments in a sidebar on the front page.

If I can't create a widget, does that mean I can't remove the 'categories' or the 'recent posts'? As I said, can't tell how to add or remove widgets. I think both 'categories' and 'recent posts' are default widgets.

lmilesw Sep 24, 2010 01:46 PM

In WordPress if you click on Appearance>Widgets you should see four widget areas Right, Left, Inner Right, and Inner Left). You drag the appropriate widgets into the sidebar you want it in.

sjolyjuly Sep 24, 2010 02:29 PM

Here is the message under 'widgets'.

"Drag widgets from here to a sidebar on the right to activate them. Drag widgets back here to deactivate them and delete their settings."

In the ATA theme there is no sidebar on the right and no way to drag them anywhere. they appear to be defaults.

Would love to know that I've missed something.

paulae Sep 24, 2010 02:33 PM

You need to set up your sidebars. You must have removed them all, somehow. It's in the theme options, configure sidebars. You simply figure out whether you want left, right, right inner, left inner sidebars, and where you want them, by clicking the appropriate boxes. New widget areas can be created in other places in the theme as well.

If you notice, the Gazette has 2 sidebars with many widgets.

lmilesw Sep 24, 2010 03:39 PM

You may have a plugin conflict. It seems like I have seen that symptom before. You can start by deactivating all you plugins. Then if that fixes the problem you can start reactivating until the problem comes back. If you still have no place to drag widgets after deactivating all the plugins we will have to look further.

lmilesw Sep 24, 2010 03:42 PM

Paula... I think sjolyjuly is saying there are no widget areas showing in Appearance>Widgets and with Atahualpa even if you have no sidebars showing the widget containers should be showing there.

kindofadraag Sep 24, 2010 04:40 PM

The logo image option has no field to edit the filename of the image/select a different image in my dash on 3.5.3:

http://www.visioncareoneonline.com/w...goimagebug.jpg

(i tried to change the image by going through the theme files which is why it says "Default: logo.gif" instead of logo.png, but i couldn't find the right file to edit.)

juggledad Sep 24, 2010 04:49 PM

There should be a space there where you can enter a value. Have you edited any of the theme code?

If not try temporally disabling all your plugins to see if one is causing a conflict

paulae Sep 24, 2010 05:50 PM

Larry, maybe so, but as you know, the dashboard area is Wordpress and has nothing to do with which theme you're using. Of course you're right that a plugin conflict may be messing up the admin area. This seemed to happen pretty often several iterations of WP ago, but I haven't seen it myself in a long time.

lmilesw Sep 24, 2010 08:43 PM

What version of PHP are you at kindofadraag? You should be at least PHP 5

sjolyjuly Sep 25, 2010 04:14 PM

1milesw and Juggledad - you were so right. I deactivated my plugins and there it was! all the widgets right where they should be. After I installed the widgets I wanted I reactivated the plugins. Magic! Thanks very much. :):):):)


All times are GMT -6. The time now is 11:33 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.