Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Old Version fixes and change logs (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Atahualpa 3.4.9 released (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=7056)

paulae May 11, 2010 10:10 AM

Quote:

Originally Posted by Thomas (Post 31723)
I have a 3.4.6 install that is a fairly new site so has some general ATA formatting but no CSS inserts yet. I installed and activated the 3.4.9 theme a few minutes ago and got the blank page with the links at the top left. (The one thing I did try was completely clearing my cache and starting a new Firefox session.)

I've read all the posts and there are a number of things I can try it seems. I read that since I'm coming from 3.4.6 that I don't need to delete that bfa_ata4 field in wp-options.

With all the activity this morning I thought I would see if there is any new determination on steps to take for this..Juggledad\Flynn if you want to take a look just pm me..

Thanks!

Thomas, I think you do need to delete that database table.

juggledad May 11, 2010 10:29 AM

[BOLD]If you activate 3.9.1 and only see one word in your posts try this[/bold]

1) go to ATO->Configure EXCERPTS
2) set 'Posts or excerpts on HOME page?' to 'Only Excerpts'
3) set 'Show the first X posts on HOME page as full posts?' to 1
4) hit "Save'
go check out the page. Then go back and set 'Posts or excerpts on HOME page?' to 'Full Posts' and save it and see what happens

Shepherd Jim May 11, 2010 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by Thomas (Post 31723)
I have a 3.4.6 install ...<snip>...
I've read all the posts and there are a number of things I can try it seems. I read that since I'm coming from 3.4.6 that I don't need to delete that bfa_ata4 field in wp-options....<snip>...

I'm coming UP from even further back -- ATA 3.4.4 -- should I just go ahead and activate 3.4.9 ??

Jim

Thomas May 11, 2010 10:37 AM

Quote:

Originally Posted by paulae (Post 31726)
Thomas, I think you do need to delete that database table.

Well that seemed like the next step so I went ahead and deleted it - No change. Juggledad - am I missing something?

Thanks
Thomas

juggledad May 11, 2010 10:46 AM

if you have this problem and are comfortable using phpMyAdmin, please do the following
1) go to phpMyAdmin and to the wordpress db and issue the following SQL
HTML Code:

SELECT * FROM `wp_options` WHERE option_name REGEXP '^bfa_ata4'
Then export the results to a file and PM me with the file, then...

If you are not seeing your posts after activating 3.4.9 go to ATO->Style & edit CENTER COLUMN and hit the SAVE and see if that fixes the issue.

AdrianusV May 11, 2010 11:00 AM

Juggledad, I saw you succeeded in bringing the posts back on my site, www.astroblogs.nl. Thanx! Two questions: how do I get my favorite font back, from 3.4.6 (don't know which one it was). And two: I don't use excerpts. But again, thanx for helping me! :)

kleinsasser.eu May 11, 2010 11:11 AM

:confused:
a simple question because there is in each thread written "leave the old version and put the new one into another directory" ...

may i delete the old \wp-content\themes\atahualpa directory if the new one is working?

Ferd May 11, 2010 11:19 AM

Quote:

Originally Posted by juggledad (Post 31698)
Ferd, what is the url?
are you on a MAC? Willing to screen share so I can poke arround?

Thanks, juggledad.
I am on a Mac using OS 10.5.8, and the Safari web browser.
Ata 3.4.6 runs fine, and I reverted back to it when 3.4.9 didn't work for me.

Thank you very much for offering to help, but I'd rather not screen share right now, as I'd like my site visible as much as possible today, and I'll be away from my computer for a while.

My site, for future reference, is http://thebestparts.net

Thomas May 11, 2010 11:19 AM

Quote:

Originally Posted by juggledad (Post 31733)
if you have this problem and are comfortable using phpMyAdmin, please do the following
1) go to phpMyAdmin and to the wordpress db and issue the following SQL
HTML Code:

SELECT * FROM `wp_options` WHERE option_name REGEXP '^bfa_ata4'
Then export the results to a file and PM me with the file, then...

If you are not seeing your posts after activating 3.4.9 go to ATO->Style & edit CENTER COLUMN and hit the SAVE and see if that fixes the issue.

OK - I really don't know where to go from here. I have uploaded the new directory for 349 to /themes, uploaded the 3 or 4 images to the correct locations, updated the urls (by changing atahualpa to atahualpa349) in any image addresses in settings where necessary AND I have gone through and previewed and saved every relevant section top tp bottom on the left navigation area -

After all of this, all I have on the site is my front page (not formatted correctly) my footer, and part of my header image - no sidebars or anything else, no background image, etc..taking up the whole screen

Am I missing something obvious here? I must be

juggledad May 11, 2010 11:21 AM

AdrianusV - you can swap back to teh 3.4.6 version and look up what the fonts are and then just put them in the 3.4.9


kleinsasser.eu - once you are sure everything is working fine, yes you can delete the old theme folder, though it's not taking up much room.

duramatters May 11, 2010 11:45 AM

I just took over a site that is version 3.1.9.

I installed the new version as Atahualpa349 - but when I activate, my page displays funny, left sidepanel in the middle.

Do I need to change something? or upgrade to an earlier version first?

thank you!

fox-didl May 11, 2010 11:56 AM

My site: www.elektroroller24.com (3.4.6 is still active)

I try to update and it looks nice now but there isn't the third column anymore.
Until now i have a small left, big center small right column. How can I active the second column?
Is it possible to have small/large/small column or is it necessary to have small/small/large column?

AdrianusV May 11, 2010 12:54 PM

Quote:

Originally Posted by juggledad (Post 31742)
AdrianusV - you can swap back to teh 3.4.6 version and look up what the fonts are and then just put them in the 3.4.9.

Yep, that helped. Thanx! :)

juggledad May 11, 2010 01:20 PM

duramatters - what is the url?

fox-didl - try this, go to ATO->Style & configure SIDEBARS and save the page, see it that does anything.

Thomas May 11, 2010 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by Thomas (Post 31741)
OK - I really don't know where to go from here. I have uploaded the new directory for 349 to /themes, uploaded the 3 or 4 images to the correct locations, updated the urls (by changing atahualpa to atahualpa349) in any image addresses in settings where necessary AND I have gone through and previewed and saved every relevant section top tp bottom on the left navigation area -

After all of this, all I have on the site is my front page (not formatted correctly) my footer, and part of my header image - no sidebars or anything else, no background image, etc..taking up the whole screen

Am I missing something obvious here? I must be

The following from a post on the 3.4.8 thread from Larry (lmilesw) worked for me - Thanks Larry!

"Update: I set CSS to External file, saved, and set back to internal and the styling was back without sidebars. I set the sidebars to not show at all, saved, and then set it back and the sidebars showed up."

Thomas May 11, 2010 02:15 PM

I like the new layouts and I'm using the default right now. There are 2 settings I'm having trouble with:

1.) My header image has an unwanted top and bottom bar that are both #CCCCCC and 5 or 7 PX. I don't have bar1 or bar2 designated in my header configuration - in fact, the only element is %image.

I have been all over the place trying to remove these huge bars that are encasing my header but I can't find them anywhere..any ideas?

2.) The second thing isn't as critical but my favicon (which displayed fine in 3.4.6) has been uploaded to the wp-content/themes/atahualpa349/images/favicon folder - and designated anew in the favicon section - still isn't showing..I've deleted my cache and still nothing..again, not as critical as the mystery bars but any suggestions would be appreciated!

Thanks
Thomas

duramatters May 11, 2010 02:18 PM

Juggledad - the site is here: http://mycentralpharmacy.com/news/welcome/ - I am back to 3.1.9 for now.

duramatters May 11, 2010 02:21 PM

Quote:

Originally Posted by duramatters (Post 31758)
Juggledad - the site is here: http://mycentralpharmacy.com/news/welcome/ - I am back to 3.1.9 for now.

I turned 3.4.9 back on for you to see.

juggledad May 11, 2010 02:48 PM

duramatters - swap back to your previous release then issue the following SQL statement in phpMyAdmin on your wordpress database (make sure the prefix matches the prefix of your database
HTML Code:

DELETE FROM `wp_options` WHERE option_name REGEXP '^bfa_ata4'
then swap back to 3.4.9 and see how it looks.

duramatters May 11, 2010 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by juggledad (Post 31761)
duramatters - swap back to your previous release then issue the following SQL statement in phpMyAdmin on your wordpress database (make sure the prefix matches the prefix of your database
HTML Code:

DELETE FROM `wp_options` WHERE option_name REGEXP '^bfa_ata4'
then swap back to 3.4.9 and see how it looks.

Thank you. That did delete a line, but no change when I switched back.

juggledad May 11, 2010 03:51 PM

duramatters - could you do an SQL
HTML Code:

SELECT * FROM `wp_options` WHERE option_name REGEXP '^bfa_ata4'
then export the result (export is at bottom of the screen) to a file and send it to me? I want to see what is different.

fox-didl May 11, 2010 04:51 PM

thanx juggledad for the help. I resolved the problem now.
But there are still a few plugins like "WP-Pagenavi" with problems with the new version.

Is there a way to have some widgets without space for a widget header and some with it.
Not every time it's a good thing to have a widget header.

And last...I hope there will be a translation into german soon. Not every word of atahualpa 3 in the frontend can be translated into german it seems...

Great work with this new version of this theme! There will be a donation soon...

emilyrose May 11, 2010 07:00 PM

The new update is great considering I just started with 3.4.6 lol

But since changing I can't figure out how to get my center column back to using up the space between side bars.

www.emilyrosetheartist.com

thanks for any help i can get.

lmilesw May 11, 2010 09:37 PM

Your right inner sidebar is set to show. The new theme apperently does that by default. Just turn it off.

kleinsasser.eu May 12, 2010 07:08 AM

Quote:

Originally Posted by juggledad (Post 31742)
kleinsasser.eu - once you are sure everything is working fine, yes you can delete the old theme folder, though it's not taking up much room.

Thx for information :) ... it's only for eyes ;)


All times are GMT -6. The time now is 06:45 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.