Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Header (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=43)
-   -   Header images don't show? Read this ... (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=321)

Flynn Feb 10, 2009 05:57 PM

Header images don't show? Read this ...
 
If your header images don't show check
  • if the file names have spaces or special characters (they should NOT)
  • if there's a space somewhere in the path to the image: /wp-content/themes/atahualpa 3/images/.... (there should be NOT)
  • if the file names end on .jpg, .gif or .png (they should)
  • if your graphics program added something like .LCK after the image name: myimage.gif.LCK (it should NOT)
Related to all images in CSS, not just header images:
  • use absolute paths when using background: url(image) somewhere in the theme options: background: url(/wp-content/themes/atahualpa/images/myimage.gif)
  • If your site is in a subdirectory /blog/ then use background: url(/blog/wp-content/themes/atahualpa/images/myimage.gif)

In version 3.3.3 a wrong Example path to images may be shown in the theme options. Something like

yoursite.com/wordpresshttp://www.yoursite.com/wordpress/wp-content/themes/atahualpa333/images/header/

This should be

http://www.yoursite.com/wordpress/wp...images/header/

or

/wordpress/wp-content/themes/atahualpa333/images/header/

Both would work

adjusterpro Mar 12, 2009 04:21 PM

Flynn, the header image in my blog only shows roughly every third refresh both in IE and Firefox (haven't checked Safari). As directed, I cleared the folder of all but the one desired image and did double check the file per your recommendations above. Still, no dice. Any suggestions would be super appreciated. Thanks!

adjusterpro Mar 12, 2009 05:00 PM

Scratch that, I hadn't properly cleared the folder. All's well now. There was a .LCK file in there for some reason. I'm a bit new to this...

Amanda Apr 2, 2009 11:48 AM

I had the same problem and deleted the .LCK files. Now all works perfectly. I think Dreamweaver creates the .LCK files as part of the check-in/check-out facility. I may be wrong.

imabeliever Apr 10, 2009 12:23 AM

I am having this issue and have checked the file name etc. What else can I do to make my image show up?
Help! Please....
I donated for your time.
Thanks
Laura
imabeliever:)

juggledad Apr 10, 2009 06:20 AM

you should add the name of your site so someone can look at the underlining code.

Also make sure in the Atahualpa theme Options -> Header -> Configure Header Area that you have %image entered. If you don't, the image area won't display

imabeliever Apr 10, 2009 10:24 AM

My site is http//www.kangenworldteam.com

Thank you for looking into this for me.

Flynn Apr 10, 2009 12:03 PM

Laura, I think you mentioned on wordpress.bytesforall.com that you've put the images into
wp-content/themes/atahualpa/images/header/New Directory

Put them into
wp-content/themes/atahualpa/images/header/

instead.


On another note, don't use spaces anywhere in file names or directory names, if it is supposed to run on a web hosting account. Spaces work on Windows but not on Linux, which is usually the operation system of choice on web hosting servers.

imabeliever Apr 10, 2009 12:48 PM

I switched to Montezuma to see if it would work there. Nope....here is the exact directory copied from the "remote site" address window

/httpdocs/wordpress/wp-content/themes/montezuma/images/header/longbeachpic.jpg

what the heck? I am super frustrated

Laura

imabeliever Apr 10, 2009 07:27 PM

Now I got the picture inserted finally...after tearing my hair out! Now the photo shows on almost all pages except "Home" (pretty important) and the about us page

What to do??

nanessa Apr 14, 2009 07:10 AM

Hiya,
I've done all things mentioned above and I still can not for the life of me get ANY pictures to show up in my header. I haven't had any pics show up since I installed it. Is there anything else I should be looking at?
www.thislittlebird.ca

Flynn Apr 14, 2009 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by nanessa (Post 4918)
Hiya,
I've done all things mentioned above and I still can not for the life of me get ANY pictures to show up in my header. I haven't had any pics show up since I installed it. Is there anything else I should be looking at?
www.thislittlebird.ca

You have a space in /atahualpa 3/

There shouldn't be a space anywhere, neither in file names nor in directory names

Ricco May 11, 2009 07:52 AM

I've got a problem but I don't know where to change it. The path shown below is wrong, but how to correct it?
http://img4.imageshack.us/img4/8123/wrongb.jpg

ciocchi May 21, 2009 01:48 AM

my header want rotate, only static and rotate each time I reload page.
I set everythnig yes in editor, but nothing?
why?
www.mialchemilla.it
ps. I donate few dollars for a beer...

Flynn May 21, 2009 05:48 PM

Quote:

Originally Posted by ciocchi (Post 6961)
my header want rotate, only static and rotate each time I reload page.
I set everythnig yes in editor, but nothing?
why?
www.mialchemilla.it

What's your setting at Theme Options -> Header Image -> Rotate header images with Javascript? Should be something else than 0

Quote:

ps. I donate few dollars for a beer...
Thank you. I added it to your user name.

Flynn May 21, 2009 05:49 PM

Quote:

Originally Posted by Ricco (Post 6460)
I've got a problem but I don't know where to change it. The path shown below is wrong, but how to correct it?
http://img4.imageshack.us/img4/8123/wrongb.jpg

The example path that is shown is wrong, a bug in 3.3.3. However, while confusing, it does not affect the functionality. Upload your images to /blog/wp-content/themes/atahualpa333/images/header/

ciocchi May 22, 2009 01:03 AM

Quote:

Originally Posted by Flynn (Post 7018)
What's your setting at Theme Options -> Header Image -> Rotate header images with Javascript? Should be something else than 0


Thank you. I added it to your user name.

yes i set it to 3 but nothing (also preload on or off is not working)
I previuos use the trick to do this in 3.3.2 possible this effect on malfunction? ( I delete the old code)

UPDATE:
now is misteriously working.
:-)

ncristine Jul 27, 2009 04:18 PM

Hi There
I'm still missing something. I am not able to even access the images folder.
I've signed in and when I add the path to the admin path it can't find the server.
All I want to do is upload my own custom header to the bytes theme. When I add this path
wordpress/wp-content/themes/atahualpa333/images/header

to

http://humanresourcefullness.com/wp-admin/index.php

or any variation it doesn't work.

What am I missing?

This is for the atahualpa 3 template

I really appreciate your help

juggledad Jul 27, 2009 05:24 PM

In atahualpa header images are in teh directory yourblog.com/wordpress/wp-content/themes/atahualpaxxx/images/header
you may or maynot have the /wordpress' depending on how you did your install of WordPress and the xxx represents the version number of the theme if you named the file that way.

You will need to use an FTP program to upload images to that folder.

ncristine Jul 27, 2009 09:20 PM

It's the directory to the images that I can't find and when I copy and paste the url that you cited here it says forbidden.

bytesforall is the template. How do I get to the folder of images? Where is it?

ncristine Jul 27, 2009 10:27 PM

Hi There
Thank you again for helping.

In his case, his blog is an alias to another site with images. I'm not seeing the template files there. Likely because its an alias.

How about just stopping the rotating images. Is that possible, since it seems we can't get our custom header in.

juggledad Jul 28, 2009 06:09 AM

You have me confused, are you using the 'Atahualpa' theme or the 'bytesforall' theme?

ncristine Jul 28, 2009 11:10 AM

hmmm....that's interesting. It says Current Theme
Atahualpa 3.4.1 by BytesForAll

Version 3.4.1 – Atahualpa is a WordPress/PHP/CSS Framework that lets you build your own unique, professional and browser-safe WordPress theme: 1-5 columns, fluid or fixed width, rotating header images and over 200 theme options. Tutorials, downloads and support at the BFA WP Forum

All of this theme’s files are located in /themes/atahualpa.
-------------------------------------
I've been trying to get to the images file through ftp but there is only php files. Still trying to figure this out. I'm confused when getting a custom header image in there is so hard to do. It says that its possible. hmm...

juggledad Jul 28, 2009 04:30 PM

Bytesfor all is the domain for several themes, one is called 'bytesforall' another is called 'atahualpa' this is where the confusion comes from.

If you use FTP and can get to the WordPress themes folder, you will see a folder called Atahualpa. Inside this folder (along with some PHP and some other folders) will be a folder called 'Images'. Inside this folder you will find a folder called 'Header'. That's where the header iages are located.

ncristine Jul 30, 2009 07:30 PM

Thank you I really appreciate your help.


All times are GMT -6. The time now is 03:07 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.