Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Languages & Translations (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   translation problem (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=21512)

stefanog Feb 14, 2014 02:03 PM

translation problem
 
hello,

hello,

I'm just using the atahualpa theme but i can not run the translation:
I put it in the root of the theme (wp-content/themes/atahualpa) the following files: it_IT.po, it_IT.mo.
my wp-config.php has: define ('WPLANG', 'it_IT');

despite this, the theme is in English ..

there may be some conflict with the plugins? eg qtranslate?

What should I check?

Thanks in advance ..


Stefano

juggledad Feb 14, 2014 03:54 PM

where did you get the it_IT.po, it_IT.mo files from?
What happens if you disable all your plugins?

stefanog Feb 15, 2014 07:11 AM

Hi,


thanks for your reply ...

I tried disabling all plugins but the result is the same ... :(

I have taken the files from this link http://gidibao.net/wp-content/plugin...alpa-it_IT.zip

but i also tried with files (po & mo) produced by me with poedit starting from the template atahualpa.pot (93 strings)


below server status and the list of plugins on my site ...

Server Status

WordPress: 3.8.1
PHP: 5.2.17
Curl Version: 7.15.5
JSON Version: 1.2.1
SimpleXML library: 0.1 (provided by PHP)
64 or 32 bit: 64 Bit
MySQL: 5.0.92-enterprise-gpl-log
Server : Apache/2.2
Atahualpa: 3.7.13

Active Plugins :

Akismet ( 2.5.9 )
All In One SEO Pack ( 2.1.3 )
Exec-PHP ( 4.9 )
Google XML Sitemaps ( 3.4 )
Jetpack by WordPress.com ( 2.8 )
Post Notification ( 1.2.40 )
qTranslate ( 2.5.39 )
Role Manager ( 2.2.3 )
TinyMCE Advanced ( 3.5.9.1 )
WordPress Mobile Pack ( 1.2.5 )
Wordpress Video Plugin ( 0.759 )
WP-Cumulus ( 1.23 )
WP-DownloadManager ( 1.61 )
WP Google Analytics ( 1.4.0 )
WP Photo Album ( 1.5.1 )
WP-Polls ( 2.64 )

juggledad Feb 16, 2014 06:55 PM

Quote:

despite this, the theme is in English ..
do you mean the text on the theme option pages?
or teh text that shows up when you view the front end?

stefanog Feb 19, 2014 10:05 AM

Hi juggledad,

the problem is related only to the front end ...

you can see the website at the following link: http://www.parcodelnera.it

greetings

juggledad Feb 19, 2014 03:27 PM

Not everything is in the .po, some of the text is in the theme options:
The RSS text is in ATO->RSS Settings
The 'Leave a Comment' is in ATO->Edit POST/PAGE INFO ITEMS->FOOTER: xxxxxxxxx

stefanog Feb 20, 2014 05:03 AM

thank you juggledad,

very valuable information!
I did not realize the customization of the post footer in ATO..

however, the problem of the file .po remains; for example, look at the link "Older entries >>" ...

greetings

juggledad Feb 20, 2014 06:45 PM

Quote:

for example, look at the link "Older entries >>"
ATO->Next/Previous Navigation

stefanog Feb 21, 2014 04:51 AM

I have to study ATO in depth .. :)

many thanks juggledad


All times are GMT -6. The time now is 04:00 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.