Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Plugins & Atahualpa (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   [SOLVED] Google maps API (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=23519)

KMJ Jul 21, 2016 12:08 PM

[SOLVED] Google maps API
 
This theme doesn't seem to allow Google maps browser API, which Google now requires to allow sites to display their maps.
I have tried several map plugins, and found a Google API key, but it still fails to show maps. I don't have this problem on another site using Weaver theme, so it seems to be Atahualpa problem.
Any suggestions please?

juggledad Jul 21, 2016 04:25 PM

where are you putting the API key?

KMJ Jul 24, 2016 04:52 AM

I tried 2 or 3 plugins that require the API key, which I put into the plugin form as they require.

juggledad Jul 24, 2016 03:02 PM

1) what version of Atahualpa and WP?
2) what happens if you temporrallary swap to the twenty-sixrteen theme - does the plugin work?
3) what plugins
4) where did you put the plugin
5) what is your url
6) please attach an export of your settings (ato->export/import settings)

juggledad Jul 25, 2016 05:00 AM

you must be doing something wrong on teh google side. I just installed the plugin 'WP Google Maps', created and validated the api and it's running fine.

NOTE: It took over night for google to verify the site, but it is working fine.

KMJ Jul 25, 2016 11:24 AM

Thanks for taking the time to look at this.
I do have it working now, and it was probably a Google thing. Oddly enough, I got the Google API sorted by using IE instead of Firefox!! On FF I got error messages and hanging etc. Also I found the Google system incredibly difficult to make sense of.
We can close this now, thanks.


All times are GMT -6. The time now is 10:29 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.