Wordpress Themes - WP Forum at BFA

Wordpress Themes - WP Forum at BFA (http://forum.bytesforall.com/index.php)
-   Atahualpa 3 Wordpress theme (http://forum.bytesforall.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   [SOLVED] Having trouble styling pages - keeping consistency with the main page (http://forum.bytesforall.com/showthread.php?t=8122)

Volfan996 Jul 13, 2010 02:12 PM

[SOLVED] Having trouble styling pages - keeping consistency with the main page
 
I am having trouble styling the pages on my site. I am not very advanced with coding, but I generally know my way around website creation.

Anyway, I have the main background image here Body style
PHP Code:

backgroundurl(wp-content/themes/atahualpa/images/background-blue.gifrepeat top left

Then I have this in Post Container
PHP Code:

backgroundurl(wp-content/themes/atahualpa/images/footer.gifrepeat top left

My question is, I want to keep this layout on my pages. I would like to have the background the same but still have the second image as the background where all of my text is.

I having been looking through the main css.php stylesheet but I don't want to edit anything in fear of messing up my site.

Thanks!

Volfan996 Jul 13, 2010 02:20 PM

I also have this under Layout Container Style

PHP Code:

padding20px/*This effectively only affects top/bottom padding */
backgroundurl(wp-content/themes/atahualpa/images/footer.gifrepeat top left;

box-shadow0 0 15px #333;
-moz-box-shadow0 0 15px #333;
/* uncomment next block for round corners */
/*
-moz-border-radius:10px;
-khtml-border-radius: 10px;
-webkit-border-radius:10px;
border-radius: 10px;
*/ 


lmilesw Jul 13, 2010 03:21 PM

First... DON'T do anything with the css.php file. All of the settings you need to do are in the Atahualpa Options. With that said could you post a URL to show what you are talking about.

Volfan996 Jul 13, 2010 04:07 PM

http://utkrepublicans.com/

As you can see, on the main page the background and everything is working. However when you click on any of the "pages", the formatting is gone.

lmilesw Jul 13, 2010 04:39 PM

Instead of putting a background in the post container try putting the black background in the center column style.

Volfan996 Jul 13, 2010 04:53 PM

Nope, that didn't do anything.

I mean, there has to be some easy way to have it where all of your pages are in the same format. Isn't that the entire point of CSS?

lmilesw Jul 13, 2010 05:01 PM

It looks like you have some conflicting CSS somewhere. If you export your settings file and send it to me I will take a look.

Volfan996 Jul 14, 2010 11:09 AM

Just solved the problem

I decided to use

PHP Code:

background: url('<?php bloginfo('template_directory'); ?>/images/background-blue.gif')repeat top left;

instead of

PHP Code:

backgroundurl(wp-content/themes/atahualpa/images/background-blue.gifrepeat top left

Cheers!

True Jul 20, 2010 08:00 AM

I had a similar problem.

What happened was a by mistake reset the theme options for just the 'body,texts and links' option page.

Then the normal background code wouldnt work for some reason? (CSS mistake issue when resetting??)

Thankfully, the php solution works so I'm happy :)


All times are GMT -6. The time now is 07:19 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.